Iš Vokės upės Grigiškėse ištraukti betoniniai luitai

Iš Vokės upės Vilniuje, Grigiškėse, trečiadienį ištraukti betoniniai luitai, stabdę ledų judėjimą.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė kartu su Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnais ištraukusi du beveik keturias tonas sveriančius betoninius luitus.

„Upė dar nebuvo pradėjusi kilti, bet kadangi ten jau darėsi ledų sangrūdos, tai tiesiog mes prieš pradedant kilti vandeniui ištraukėme tuos betoninius luitus - ten buvo vienas betoninis šulinio žiedas ir vienas betoninis gana ilgas vamzdis. Tiesiog ties ta vieta vanduo šalo, darėsi ižas, kuris kilo į viršų ir tvenkdavo vandenį“, - BNS pasakojo Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Jo teigimu, pašalinus kliūtis vanduo upėje šiuo metu teka laisvai. V.Pauža negalėjo pasakyti, ar minėtos kliūtys buvo ir pernykščio potvynio Grigiškėse priežastis.

Pasirengimas luitams ištraukti truko dvi dienas, tuo metu Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai atliko žvalgybą ir su bendrovės „Grinda“ specialistais, supjaustę ledą, juos pašalino.

„Tikimės, kad šie veiksmai padės pagerinti upės tėkmę ir tokiu būdu išvengti praėjusiais metais įvykusio potvynio. Grigiškės gyventojų prašome pastebėjus bet kokius upės pakitimus apie tai informuoti bendrosios pagalbos telefonu 112 ir Vilniaus miesto savivaldybės arba seniūnijos atstovus“, - savivaldybės pranešime cituojamas V.Pauža.

Pernai pavasariop išsiliejęs Vokės vanduo buvo užliejęs kelių hektarų teritoriją, buvo apsemta keliolika sodybų, kai kurie gyventojai turėjo palikti namus.


Šiame straipsnyje: GrigiškėsVokės upė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių