V.Navicko sprendimas dėl pasitraukimo - iki pirmadienio (dar papildyta)

Vilniaus meras Vilius Navickas vėliausiai iki pirmadienio žada paskelbti apie savo sprendimą dėl atsistatydinimo. Apie tai jis trečiadienį pranešė miesto tarybos posėdyje.

Realiausias kandidatas į mero postą – konservatorius Raimundas Alekna. Pasak jo, surinkta pakankamai miesto tarybos narių balsų V.Navicko atstatydinimui ir naujo mero patvirtinimui. Koalicijos partneriai paruošė pareiškimą, kuriuo iš konservatorių partijos pašalintas meras raginamas trauktis iš posto.

Šį pareiškimą tarybos posėdyje perskaitęs V.Navickas leido suprasti, kad jį priima kaip įrodymą, kad nauja koalicija suburta ir pareiškė, kad apie tuos sprendimus, kurie yra pažadėti, praneš „ryt, poryt, vėliausiai pirmadienį“.

"Koalicija yra tokia, kokia buvo. Bet ji yra. Aš savo pažadus išpildysiu, koalicijai netrukdysiu", - per tarybos posėdžio pertrauką 1diena.lt sakė V.Navickas. Tačiau paprašytas tiesiai šviesiai pasakyti, ar tai reiškia, kad jis priims sprendimą trauktis iš mero posto, to nepatvirtino.

R.Alekna per posėdžio pertrauką žurnalistams sakė, kad merą reikia keisti nepaisant to, kad iki kitų savivaldos rinkimų beliko tik keli mėnesiai. Pasak konservatoriaus, jei V.Navickas priimtų sprendimą atsistatydinti, tai būtų naudinga ir miestui, ir pačiam V.Navickui.

Prieš miesto tarybos posėdį R.Alekna ir kiti valdančiųjų atstovai merui įteikė pareiškimą dėl nepasitikėjimo. Dokumentą pasirašė gerokai daugiau nei pusė miesto tarybos narių.

„Penkios frakcijos – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Socialdemokratų partijos, Liberalų sąjūdžio ir Nepriklausoma frakcija – pasirašė pareiškimą dėl nepasitikėjimo meru V.Navicku. Pareiškimą užregistravome ir įteikėme jam asmeniškai. Meras nieko nekomentavo“, - 1diena.lt sakė R.Alekna.

Pasak jo, valdantieji sieks, kad mero atsistatydinimas būtų svarstomas jau po savaitės, kitame miesto tarybos posėdyje.

Jeigu V.Navickas vis dėlto persigalvos ir nutars neatsistatydinti, koalicija žada jam rengti interpeliaciją.

V.Navicko atsisatydinimo siekia ir opozicinės partijos. Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis pareiškė, kad opozicija jau anksčiau buvo surinkusi 29 tarybos narių parašus, kuriais atsistatydinti ragino ne tik merą, bet ir vicemerus bei savivaldybės administracijos vadovus. "Priimkite sprendimus iki pirmadienio arba imsimės veiksmų", - žadėjo J.Kaminskis,

"Tvarkietis" Gediminas Rudžionis tarybai teikė sprendimą, kuriuo sustabdyti mero įgaliojimus būtų galima nelaukiant, kol baigsis terminas iki kitos interpeliacijos. Tačiau šis projektas buvo atmestas, nes Vyriausybės atstovas išaiškino, kad jis prieštarautų galiojantiems įstatymams.

"Tuomet raginu V.Navicką pasielgti taip, kaip jį ragina valdantieji, ir atsistatydinti. Jeigu ne, mes skelbsime alternatyvią meriją", - kalbėjo G.Rudžionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių