V.Navickas ragina visus vilniečius šeštadienį kasti sniegą

Specialistai tikina, kad Vilniaus gatvės yra valomos ne piko metu, nepertraukiamai ir didžiausiu galimu pajėgumu – dirba 34 iš 39 sniego valymo ir druskos barstymo automobilių.

Tokie duomenys buvo patekti antradienio rytą Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko inicijuotame susitikime su miesto ūkio specialistais, atsakingais už sniego valymo organizavimą mieste, buvo aptarta dabartinė situacija sostinėje.

Prioriteto tvarka yra barstomos druska ir valomos įkalnės bei nuokalnės, magistraliniai keliai ir gatvės, kuriose važiuoja miesto viešasis transportas, taip pat įvažiavimai į kiemus. Patys kiemai valomi nebus – tai yra sudėtinga padaryti dėl ten parkuojamų automobilių, todėl miesto gyventojai kviečiami iš savo automobilių stovėjimo vietų sniegą nukasti patys.

„Miestas yra tvarkomas visomis išgalėmis, bus išvalytos pagrindinės gatvės ir įvažiavimai į kiemus, tačiau labai kviečiu gyventojus pačius tvarkyti savo namų prieigas. Taip bendromis pajėgomis kiemus valo didžioji dalis Europos miestų. Todėl prašau vilniečių supratingumo ir aktyvumo, nes tik bendromis jėgomis galėsime pasiekti geriausią rezultatą“, – sako sostinės meras Vilius Navickas.

Meras taip pat ragina visus miesto gyventojus šeštadienį kasti sniegą ir susitvarkyti savo kiemus.


Šiame straipsnyje: sniegasNavickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių