V.Milėnas: „Avarija“ dirbs toliau

Pagrindinei Vilniaus avarinei tarnybai „Avarija“ prabilus apie didžiulius finansinius sunkumus, miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas užtikrino, esą bendrovė privalo dirbti. Be to, ji gali būti ir privatizuota.

„Avarija“ skelbiasi iki sausio pabaigos likviduosianti dispečerinę bei vadinamąjį demerkurizacijos barą, kurio darbuotojai buvo atsakingi už gyvsidabrio, degalų bei kitų pavojingų medžiagų neutralizavimą. Be to, darbuotojų skaičius sumažintas beveik perpus, perpus, iki šešių, sumažės ir dienomis budinčių ekipažų skaičius, o naktimis vietoj šešių ekipažų budės vos vienas. Darbuotojams bendrovė skolinga apie 2,7 mln. litų algų, dar 730 tūkst. litų reikia išeitinėms kompensacijoms atleistiems darbuotojams.

„Gyvensime iš to, ką už atliktus darbus sumokės gyventojai“, - portalui delfi.lt sakė „Avarijos direktorius Viačeslavas Ždanovičius. Jis užsiminė, kad savivaldybei neskiriant lėšų, „Avarijos“ paslaugos gali gerokai pabrangti - tarnybos iškvietimas esą gali vidutiniškai kainuoti ne 70, o 140 litų.

Tačiau miesto administracijos vadovas V.Milėnas didelės tragedijos nemato. „Kas bus - dar negalėčiau atsakyti. Čia yra miesto tarybos kompetencijos klausimas. Bet kol kas įmonė dirbs toliau, o paskui - matysim“, - teigė politikas.

Pasak jo, net jeigu „Avarija“ nutrauks veiklą, tai miestiečiams problemų neturėtų sukelti problemų. „Artimiausiu metu įmonė tikrai veiks. „Avarija“ likviduoja vandentiekio, elektros, nuotekų tinklų gedimus pagal būstus aptarnaujančių įmonių arba jų klientų iškvietimus, vėliau jai už tai sumokama. Jeigu „Avarija“ negalės atlikti savo funkcijų, pačios įmonės turės tuos darbus atlikti. Nieko nenutiks, miestiečiai nieko nepajus. Galbūt „Avarija“ darbus atlikdavo pigiau ir tuo kažkas piktnaudžiavo, - apie įkainių kilimą prasitarė V.Milėnas. - Bet ji turės koreguoti savo veiklą ir veikti logiškai.“

Pašnekovas užsiminė, kad pagrindinė sostinės avarinė tarnyba gali būti privatizuota. „Iš principo, viskas gali būti privatizuota. Jeigu taryba nutars, kad tai racionalu ir apsimoka - visko gali būti“, - reziumavo miesto administracijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių