VMI: restoranas nuslėpė beveik pusę milijono pajamų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad japoniškų ir kiniškų patiekalų restoranas slepia pajamas, informuoja VMI.

Gavus darbuotojo pranešimą raštu ir išnagrinėjus jau turimus duomenis, kad minėtasis restoranas neapskaito pajamų. Patikrinimo metu mokesčių inspektoriai išsiaiškino, kad restoranas nuo 2010 m. rugsėjo mėn. iki 2011 m. rugsėjo mėn. neapskaitė 0,4 mln. Lt pajamų, o vien už 2010 metus nedeklaravo ir nesumokėjo per 70 tūkst. Lt pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Restoranas bandė manipuliuoti čekiais, naudodamasis vadinamaisiais delninukais, kuriais fiksuojami užsakymai ir pildomi išankstiniai „čekiai“. Šie išankstiniai „čekiai“ beveik nesiskiria nuo fiskalinių kvitų, kurių duomenys fiksuojami įmonės apskaitos dokumentuose. Išankstiniai „čekiai“ turėtų būti naudojami tik kaip informacija klientui, parodantys, kokią sumą jis turėtų sumokėti. Gavęs tokį kvitą klientas nė neįtaria, kad jo mokami pinigai nepatenka į įmonės apskaitos dokumentus.

Vilniaus AVMI prabangiame restorane nustatė ir daugiau pažeidimų - darbuotojams čia mokamas 35 procentais mažesnis atlyginimas nei jų kolegoms iš kitų analogiškas paslaugas teikiančių maitinimo įstaigų, o tai parodo, kad atlyginimas, ar dalis atlyginimo gali būti išmokami vokeliuose. Taip pat šio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad į apskaitą nėra įtraukiamos ir tos pajamos, kurios gaunamos teikiant maisto pristatymo į namus paslaugą.


Šiame straipsnyje: Neteisėtos pajamosVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių