V.Kastujevo bendrovė įtariama sukčiavimu

Bendrovė „Varalda“, kurios savininkas Vadimas Kastujevas šiuo metu sulaikytas Maskvoje, įtariama finansiniais sukčiavimais ir PVM grobstymu.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai trečiadienį atliko kratą bendrovės „Varalda" biure Vilniuje, Antakalnio mikrorajone. Kratos metu bendrovės biure buvo išpjautas seifas, patikrinimui paimti bendrovės dokumentai.

Trečiadienio rytą pakeliui iš Kauno į Vilnių policijos pareigūnai sulaikė „Varalda" bendrovės direktorių Gediminą Zabulį. Jis suimtas dviems paroms. G.Zabulis teigė nieko nežinantis apie bendrovėje vykusius buhalterinės apskaitos sukčiavimo atvejus, nes direktoriumi dirbo dar tik du mėnesius.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme bus svarstoma, ar patenkinti prokuratūros prašymą Gediminą Zabulį suimti.

Verslininkas V.Kastujevas, dar žinomas kaip „Žalgirio" futbolo klubo prezidentas, birželio mėnesį buvo suimtas Maskvoje. Kartu su juo sulaikytas Lietuvos pilietis Aleksandras Boidenka ir du Rusijos vidaus reikalų ministerijos majorai Dmitrijus Celiakovas ir Aleksandras Nosenka. Jie įtariami reikalavę pusantro milijono eurų (apie 5 mln. 250 tūkst. litų) iš „Inkredbank" viceprezidento bei ledo ritulio klubo „Spartak" vadovo Piotro Čuvilino.


Šiame straipsnyje: sukčiusKastujevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių