Vizija – sveikatingumo trasa Smiltynėje

Iniciatyvūs jauni klaipėdiečiai užsimojo atkurti Smiltynėje buvusią, tačiau sunykusią sveikatingumo trasą. Nors iš uostamiesčio savivaldybės jie neprašo nė lito, tačiau iškart buvo įspėti, jog teks įveikti daug biurokratinių kliūčių.

„Nėra nieko maloniau, kai išgirsti racionalių ir kūrybiškų pasiūlymų ir juos įgyvendinti dar žadama savo lėšomis. Sumanymas tikrai gražus ir Klaipėdos savivaldybės pritarimą jūs tikrai turite“, - teigė tokios idėjos autorių, visuomeninės organizacijos „Mes galime“ vadovą Andrių Ignatjevą antradienį priėmęs Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

A.Ignatjevas pasakojo, kad 200 metrų miško ruože, vedančiame prie jūros Smiltynėje, būtų pastatyta įvairių įrenginių vaikams, jauniems ir vyresnio amžiaus žmonės, kad jie galėtų ir papramogauti, ir pasportuoti.

Organizacija iš savivaldybės esą neprašo nė lito – pagalbos atkuriant tokią sveikatingumo trasą bus ieškoma pas rėmėjus, miestą labiausiai teršiančias įmones. Kai trasa būtų įrengta, organizaciją ją padovanotų Klaipėdos savivaldybei, kad ji jį prižiūrėtų.

„Esame įgyvendinę jau ne vieną projektą, tad žinome, jog pinigai yra paskutinėje vietoje“, - tikino A.Ignatjevas.

A.Šulcas šiek tiek prigesino jaunimo iniciatyvą teigdamas, kad teks įveikti nemažai biurokratizmo.

„Smiltynė yra Kuršių nerijos nacionaliniame parke, tai ir pajūrio zona, kuriai galioja apsauga, todėl tokį projektą reikės suderinti su daugeliu žinybų. Todėl pirmiausia siūlau pasirengti preliminarų projektą, o tada jau sukviesime visas žinybas ir žiūrėsime, kaip elgtis toliau“, - teigė A.Šulcas.

Todėl jis pasiūlė pagalvoti, ar nėra tikslingiau tokią sveikatingumo trasą įrengti Klaipėdos poilsio parke, kuris taip pat tapo klaipėdiečių traukos vieta.

Galiausiai sutarta, jog visuomeninė organizacija „Mes galime“ parengs preliminarų sveikatingumo trasos projektą ir tuomet, padedant uostamiesčio valdžiai, bus žengiami tolimesni žingsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

m

m portretas
Tai juk ten jau buvo sveikatinguma takas...ir kas isjo liko...reikes tada apsauginiams ten visus metus budeti, kad nenugriautu vel visko

-

- portretas
Dziugu, kad kazkas imasi tokios iniciatyvos. Saunuoliai!

prasta danga

prasta danga portretas
Galetu dviraciu taka isasfaltuoti iki nidos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių