Visus kampininkus - į Vilniaus centrą

Vilniaus miesto valdžia rado patalpas, kuriose savo gyvenamąją vietą galės deklaruoti atvykėliai į sostinę. Taip meras tikisi gausinti Vilniaus mokesčių mokėtojų būrį.

Sostinės savivaldybės tarybos posėdyje meras Artūras Zuokas tvirtino jau nusprendęs, kurioje sostinės vietoje savo gyvenamąją vietą galės deklaruoti to dar nepadarę miesto gyventojai.

„Šiuo atveju tai bus Gedimino prospektas 24-40. Čia galės registruotis visi norintieji“, - pats tarybai pateiktą klausimą pristatė miesto meras.

Prieš tarybos posėdį oficialiuose dokumentuose savivaldybė skelbė  visai kitą adresą. Tarybos darbotvarkėje buvo įrašyta, kad gyvenamąją vietą bus galima deklaruoti savivaldybei priklausančioje lūšnoje senamiestyje, Trakų g. 4-5.

26 kv. m. socialinio būsto patalpos šiuo metu niekam neišnuomotos, jose nėra centrinio šildymo. Savivaldybei šio būsto administravimas per metus kainuoja kiek daugiau nei 1 tūkst. litų.

Tame pačiame Trakų gatvės vidiniame kieme yra ir gyvenamų butų. Šiuo metu čia vyksta statybų darbai – renovuojami kiti pastatai, kuriuose, panašu, bus įrengti prabangūs apartamentai.

Vis dėlto, tik prieš pat posėdį valdininkai persigalvojo ir pakeitė informaciją apie pasirinktą butą. Klausimą pristatęs savivaldybės Personalo skyriaus atstovas Vitalijus Mosinas tikino, kad prieš tarybos posėdį buvo svarstomi trys variantai. Esą tarybos posėdžio metu galima pakeisti pirminį siūlymo variantą.

Politikai juokavo, kad čia deklaravę savo gyvenamąją vietą žmonės galės didžiuotis gyvendami Gedimino prospekte.

Iš tiesų savivaldybės bute žmonės negalės gyventi. Tarybos sprendimo projekte pabrėžiama, kad gyvenamosios vietos deklaravimas šioje patalpoje nesuteiks teisės į būsto nuomą ar nuosavybę.

Tačiau tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius pasitrinktą adresą susiejo su mero apsiruošimu artėjantiems Seimo rinkimams.

„Mere, ar neatrodo keista, kad butas deklaravimui pasirinktas būtent senamiestyje, o ne kur nors kitur. Jūs juk senamiestyje kelsite savo kandidatūrą“, - mero ketinimus pasididinti savo rinkėjų skaičių įžvelgė politikas.

Tarybos opozicijai atsisakius klausimą priimti skubos tvarka iš kitos salės pusės pasigirdo ūžesys.

„Jūs ką, nenorite miestui pritraukti pinigų? Ar suprantate, ko atsisakote?“, - pasiktinosi Darbo partijos narė Nijolė Jagelavičienė.

Kaip žinia, A.Zuokas idėją visus sostinėje gyvenančius, tačiau gyvenamąją vietą kitur deklaravusius vilniečius registruoti sostinėje aiškina tuo, kad dabar dalis tokių gyventojų pajamų mokesčio atitenka kitoms savivaldybėms.

Meras tikino, kad dėl netinkamos Vyriausybės politikos skirstant Gyventojų pajamų mokesčius sostinė jau prarado 200 mln. litų. Iš kitų miestų esą buvo gauta vos 17 mln. litų.

„Pinigai, kurie turėtų būti skirti Vilniui, iškeliauja į kitus miestus“, - sakė A.Zuokas.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato 20-50 litų baudą už melagingą vietos deklaravimo duomenų pateikimą.


Šiame straipsnyje: Artūras Zuokasregitstracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių