Vingio parke – nauji takeliai, sena estrada

Pasivaikščiojimai Vilniaus Vingio parke nuo šiol bus mielesni - atnaujinta parko takų danga. Iki kitų metų vasaros, kai Vilniuje vyks dainų šventė, Vingio parke turi būti atlikta ir estrados rekonstrukcija.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad jau baigti atnaujinti Vilniaus Vingio parko takeliai ir alėjos. Šių metų liepą, rugpjūtį ir rugsėjį Vingio parke buvo klojama nauja asfalto danga.

Atnaujintos Taikos, Žibuoklių, Saulės, Estrados alėjos, mažesni takai, sutvarkyta aplink suoliukus esanti danga, suremontuoti tarp Sporto ir Saulės alėjų esantys laiptai. Iš viso išasfaltuota daugiau kaip 31 tūkst. kvadratinių metrų ploto Vingio parko takų ir alėjų, atliktų darbų vertė - daugiau kaip 2 mln. litų.

Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su visuomene vyr. specialistas Mindaugas Savickas teigia, kad tai tik pirmasis Vingio parko atnaujinimo etapas.  Antrojo etapo metu, iki kitų metų vasarą vyksiančios Pasaulinės dainų šventės, numatoma atnaujinti Vingio parko estradą ir jos prieigas.

Lietuvos liaudies kultūros centro, kuris rūpinasi švente, direktorius Saulius Liausa baiminasi, kad Vingio parko estrada iki šiol nepradėta rūpintis, nors buvo pažadėta rekonstrukcijos darbus pradėti nuo vasaros pabaigos.

162 hektarų ploto Vingio parkas, įsikūręs vaizdingoje Neries kilpoje, yra viena mėgstamiausių vilniečių pasivaikščiojimų, poilsio, sporto ir kitokio laisvalaikio praleidimo vietų. Vilniaus Vingio parkas taip pat yra svarbi Lietuvos istorijos paveldo vieta: XV ir XVI čia stovėjo Mikalojaus Radvilo Juodojo dvaras, būtent čia prisiglaudė pirmieji į Lietuvą atvykę protestantai ir pradėjo vykdyti savo veiklą.

Rytinėje parko dalyje, prie M. K. Čiurlionio gatvės, vadinamose Jėzuitų kapinėse buvo laidojamos 1710 m. maro aukos.

1812 m. į Vilnių įžengusi Napoleono kariuomenė čia įkūrė ligoninę, kuri netrukus sudegė kartu su visais sužeistaisiais.

1930 m. dabartinio Vingio parko teritorijoje buvo pastatyti Lenkijos kariuomenės amunicijos sandėliai, nutiestas siaurasis geležinkelis.

1965 m. Vingio parkas buvo rekonstruotas - pritaikytas masiniams renginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių