Vilnius „susidraugavo“ su Jaroslavliu

Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Jaroslavlio miesto (Rusija) meras Jevgenij Urlašov Vilniaus rotušėje pasirašė miestų bendradarbiavimo ketinimų protokolą, pranešasostinės savivaldybė.

„Džiaugiuosi šiandieniniu istoriniu įvykiu, kuomet Vilnius ir Jaroslavlis tampa artimesniais miestais. Mūsų miestai panašūs tiek gyventojų skaičiumi, tiek faktu, jog mūsų senamiesčiai įtraukti į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Vilniuje gyvena antra pagal dydį rusų bendruomenė, yra viena aktyviausių įvairių kultūrinių renginių organizatorė, sostinėje kasmet vyksta jau tapę tradiciniais daugybė tarptautinių projektų, tokių kaip festivalis „Pokrovskije kolokola“, šiemet jau 11-ą kartą birželio 9-ąją Vilniuje bus minima Rusijos Nepriklausomybės diena, į kurią kasmet susirenka iki 20 tūkst. rusakalbių gyventojų, į kurią mielai kviečiu ir jus kartu su Jaroslavlio kultūros ir meno kolektyvais. Miesto taryboje turime labai aktyvią rusų frakciją, kurie taip daug dirba, kad mieste būtų saugomos ir puoselėjamos rusų tautos tradicijos“, – sakė Vilniaus meras A. Zuokas.

Nepaprastasis ir įgaliotasis Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Vladimir Chkhikvadze sveikinimo kalboje pabrėžė, kad Lietuva ir Rusija yra kaimynės ir, kad šis protokolo pasirašymas yra geros kaimynystės ženklas. Pasak ambasadoriaus, Vilnius labai įdomus savo istorija, gyvas ir svetingas miestas, kad su Vilniumi nuo šiol Jaroslavlis turės daug puikių galimybių plėtoti ryšius turizmo, ekonomikos, švietimo bei verslo srityse.


Jaroslavlio meras Jevgenijus Urlašovas trumpai pristatė savo miestą. „Tai ir senovinis, įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą, ir išvystytos pramonės, ir švietimo centras, turintis daug universitetų ir institutų, – tuo pačiu, ir daug išsilavinusių žmonių. Jaroslavlis – 240 km nutolęs nuo Maskvos, turintis didelį oro uostą, taip pat didžiausią geležinkelių tinklą.

„Mane, kaip merą, domina visos svarbiausios sritys, visos aktualijos, kurios miestuose labai panašios“, – sakė svečias. Anot Jaroslavlio mero, viešnagės metu jį labiausiai sužavėjo ir sudomino konkretūs dalykai – Vilniaus savivaldybės pastato projektas, žaliųjų miesto erdvių puoselėjimas ir plėtra, Vilniaus vandens tiekimo sistema (vandens gavyba, ruošimas ir tiekimas), kur „gimsta“ toks grynas ir švarus vanduo.

Jaroslavlio miesto savivaldybės atstovai jau apsilankė Vilniaus miesto savivaldybėje, kur buvo supažindinti su „vieno langelio principo“ gyventojų aptarnavimo sistema, taip pat su Savivaldybės Viešųjų ryšių, Turizmo skyrių darbo pobūdžiu, domėjosi miesto plėtros ir investiciniais projektais.

Vilnius nuo seno palaiko glaudžius tarptautinius ryšius su Rusijos miestais – Maskva, Sankt Peterburgu, Irkutsku, su kuriais keičiamasi delegacijomis, dalinamasi patirtimis, plėtojamas kultūrinis bendradarbiavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
puiku, visi ruskių mylėtojai galės džiaugtis neatsidžiaugti, geriausiai toje nuotraukoje atrodo ruskių atstovasLietuvai čikvadzė (ar koks jis ), dabar bus kuriamas dvimiestis jaroslavlis--Vilnius

eweweqeqqq

eweweqeqqq portretas
tai kas nepatinka durniau? kad taves ten nepakviete? tai dziaukis savo "gerai " trodanciu kuprotu homoseksualistu, subingalvi :-) ir geju paradu gali dziaugtis nes tai tavo vienintelis pasiekymas per 20 metu, beproti :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių