Vilnius ruošiasi smarkiam snygiui, tarnybos budės visą parą

Vilniaus meras Artūras Zuokas kelių tarnybas įpareigojo pasitelkti visus resursus ir pajėgumus, kad sostinėje nebūtų paralyžiuotas eismas, praneša sostinės savivaldybė.

„Visos kelius valančios tarnybos dirbs visu pajėgumu. Kai kurios pagrindinės miesto gatvės jau dabar valomos trečią kartą. Tačiau, nesikeičiant oro sąlygom,  tai bus daroma dar keliolika kartų. Tiek kiek reikės. Miestas negali būti paralyžiuotas", - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Sostinėje, pradėjus snigti, nuo 4 valandos ryto,  vietomis žemė pasidengė nuo 15 iki 20 cm sniego sluoksniu. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis šiąnakt prognozuojamas pavojingas meteorologinis reiškinys - smarkus snygis. Dėl to, jeigu kelionės nėra būtinos, rekomenduojama artimiausiu metu jų neplanuoti ir likti namuose.

Per dvi valandas jau išberta 258 t druskos ir 98 m3 smėlio - druskos mišinio.  Planuojama, kad iki vakaro šis skaičius išaugs iki šešių kartų, o kai kurias pagrindinės gatves teks valyti kas valandą.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės, jų bendras plotas - beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis - 602 km.

Dėl užsitęsusių žiemos sąlygų, eismo dalyviai prašomi savaitgalį planuodami keliones numatyti joms daugiau laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Visi orų tnklalapiai rodo,kad sniego nebus.Kitą naktį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių