Vilnius ruošiasi Europos jaunių krepšinio čempionato finalui

Visa sostinė rengiasi lemiamam Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų mūšiui dėl Europos čempionato aukso. Pergalės tikisi ir sirgaliai, ir policija.

Sustiprintos policijos pajėgos

Sekmadienio vakarą „Siemens“ arena bus sausakimša. Tūkstančiai sirgalių mačą dėl aukso stebės per televiziją. Jei Kazio Maksvyčio auklėtiniai lemiamose rungtynėse nugalės bendraamžius iš Rusijos, laukiama, jog minios sirgalių plūstelės į miestą švęsti pergalės.

Kaip 1diena.lt teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas, policija šventei pasiruošė. Papildomos policijos pareigūnų pajėgos bus sutelktos tose vietose, kuriose tikimasi didžiausios švenčiančiųjų minios.

Daugiausiai dėmesio bus skirta senamiesčiui. Policija ypatingą dėmesį numato skirti Vokiečių gatvei, kurioje krepšininkų pergalės švenčiamos bene labiausiai audringai, Gedimino prospektui bei kitoms senamiesčio gatvėms, kuriose gausu klubų, barų ir kitų pasilinksminimo įstaigų. Policija nepamirš ir pačios „Siemens“ arenos – ten taip pat budės sustiprintos pareigūnų pajėgos.

K.Lančinsko teigimu, pareigūnų skaičius bus tik šiek tiek didesnis nei eilinį sekmadienį. Esą policija nesitiki, kad kils kokių nors rimtesnių neramumų.

„Tikrai nesitikime didelių neramumų ar didelio šventimo. Manau, kad viskas praeis pakankamai ramiai“, - kalbėjo Vilniaus policijos vadovas.

Sėkla: apie šventę galvosime tik po rungtynių

Krepšinio sirgalių vadas Tomas Balaišis, geriau žinomas tiesiog kaip Sėkla, 1diena.lt teigė, esą daugiatūkstantinei armijai, kuri „Siemens“ arenoje palaikys Lietuvos krepšininkus, šventė kol kas nerūpi.

„Savaime aišku, tikimės aukso. Viskas vyksta spontaniškai. Po rungtynių matysime“, - kalbėjo Sėkla.

Vieną smulkią pergalę mūšyje su Rusija jau laimėjome. Rusų aštuoniolikmečius, geriausiu atveju, palaikys kuklus sirgalių būrys, nė iš tolo nepanašus į Lietuvos krepšinio gerbėjų armiją. „Rungtynėse su latviais (pusfinalyje – red. past.) kiek buvo rusų gerbėjų? Viena vėliava ir 5-10 žmonių, išsibarstę po visą salę. Labai abejoju, kad finale bus kitaip“, - tęsė pašnekovas.

Sirgalių lyderis žada, jog minia „Siemens“ arenoje ir vėl bus šeštuoju Lietuvos rinktinės žaidėju. „Manau, vakar salė jaunimui labai padėjo, - prisimindamas dramatišką pusfinalį Lietuva-Serbija sakė T.Balaišis. – Jeigu mes padėjome jiems atsibusti, tai labai puiku. Tikėkimės, kad šiandien žadinti nereikės. O jeigu reiks – prižadinsim.“

Bilietų dar yra

„Siemens“ arenoje sekmadienį, apie 16 val., dar buvo laisvų vietų. Tiesa, bilietais prekiaujanti bendrovė „Tiketa“ negalėjo nurodyti, kiek bilietų dar neišpirkta. Tačiau mėginti laimę ir bilietą pirkti arenoje, prieš pat rungtynes, būtų rizikinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių