Vilnius laukia pigių skrydžių

Dar šiuo žiemos sezonu iš Vilniaus gali pradėti skraidyti Vengrijos pigių skrydžių bendrovė "Wizz Air". Be to, dėl galimybės žengti į Vilnių derasi ir Airijos bendrovė "Ryanair", penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) naujo vežėjo viešai neįvardina, šiuo metu su bendrove esą dar deramasi.

"Yra tikrai tariamasi jau ganėtinai ilgą laiką. Kalba sukasi apie bazės atsiradimą", - teigė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis

"Viena iš sąlygų, kurias mes labai aiškiai keliame, tai yra įsipareigojimas dėl ilgalaikio buvimo oro uoste. Tokie dalykai turi būti įrašyti ir sutartyse", - sakė ministras.

Dienraščio duomenimis, iš TVOU "Wizz Air" ketina skraidyti 1 lėktuvu 7 kryptimis. Viena iš krypčių gali būti Londonas, bankrutuojant "Star1 Airlines", ši kryptis tapo laisvesnė.

Tai nebūtų pirmas bendrovės žingsnis į Lietuvą. 2005 metų gruodį, netrukus, kai paskelbė apie savo naujų bazių Varšuvoje ir Gdanske įkūrimą, "Wizz Air" pradėjo skrydžius iš Kauno į Varšuvą ir per Varšuvą į kitų šalių oro uostus.

2006 metų rugsėjį bendrovė skrydžius nutraukė. Tuomet Civilinės aviacijos administracija stebėjosi tokiu bendrovės sprendimu, esą ji nestokojo klientų ir planavo didinti skrydžių skaičių. Buvo spėjama, kad šiam žingsniui bendrovę pastūmėjo lėktuvų trūkumas.

Šiuo metu "Wizz Air" turi 13 bazių Vidurio ir Rytų Europoje ir siūlo apie 150 maršrutų 32 lėktuvais. Vertinant Europos pigių skrydžių bendrovių asociacijos narių valdomą rinkos dalį, "Wizz Air" užima 5,65 procentus.

Nors apie konkretų vežėją nei Susisiekimo ministerija, nei TVOU kol kas nekalba, tikėtina,kad artimiausiu metu TVOU darbą pradėsianti bendrovė nebus vienintelė žemų kainų vežėja Vilniuje.

"Iš tiesų tai nuolatinis procesas ir darbas vyksta ne su viena oro bendrove", - teigė E.Masiulis.

Ketinimų skraidyti iš Vilniaus neslepia ir Kaune įsikūrusi "Ryanair", tačiau už tokį žingsnį ji nori gauti ir mažesnius mokesčius.

"Mes jau diskutuojame su Vilniaus oro uostu dėl galimybės užpildyti tuščią erdvę, kurią paliko "Star1". Pats svarbiausias klausimas yra kainos, Vilniaus oro uostas turi sumažinti kainas", - teigė "Ryanair" pardavimo ir rinkodaros vadovas Laszlo Tamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių