Vilnius griaus namus-vaiduoklius

Savivaldybė nusprendė nugriauti, užsandarinti ir sutvarkyti 15 miesto teritorijoje esančių objektų, kurių avarinė būklė kelia grėsmę praeivių saugumui.

„Nėra jokių abejonių, kad reikia griauti arba užsandarinti avarinės būklės pastatus, kurie grėsmingai stūkso šalia mokyklų, gatvių, žmonių gyvenamųjų vietų. Daugelis šių pastatų yra po gaisro, virtę šiukšlių krūvomis, apleisti ir nenaudojami. Jų remontas būtų ekonomiškai nenaudingas. Pinigų nugriovimui ar sandarinimui imsime iš rezervo“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Paliekant pamatus ir sutvarkant teritorijas bus nugriauta 10 pastatų: sudegę gyvenamieji namai Briedžių g. 11, Rytų g. 28, išlikusios sugriuvusių gyvenamųjų namų mūrinės sienos Pramonės g. 100, Džiaugsmo g. 49, po gaisro šiukšlių krūva virtęs buvęs suaugusių ir jaunimo mokymo centras Ievų g. 9, sudegęs sandėlis Mindaugo g. 19, mūrinis sandėliukas Pelesos g. 37, gyvenamieji namai Verkių g. 98, Vilnelės g. 21, skubiai nugriauta buvusi mokykla su gyvenamuoju namu Koloso g. 11/Grūdų g. 2.

Bus sutvarkyta jau nugriauto gyvenamojo namo Lvovo g. 1 teritorija ir užsandarinti 4 pastatai: apleistas ir nenaudojamas pastatas Skydo g. 44A, gyvenamasis namas Medaug g. 10, sandėliukai J. Jasinskio g. 1, nebaigtos statybos pastatas Popieriaus g. 23A.

Suskaičiuota, kad nugriauti pastatus, juos užsandarinti ir sutvarkyti teritorijas Savivaldybei preliminariai kainuotų apie 230 tūkst. Lt. Darbus numatoma pradėti jau ateinantį mėnesį ir tai bus pavesta atlikti UAB „Grinda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių