Vilniuje žadama atnaujinti dviračių takus, įrengti 12 km naujų trasų

Vilniaus savivaldybė žada iki birželio pabaigos sutvarkyti 76 kilometrus šiuo metu sostinėje esančių dviračių takų ir įrengti 12 kilometrų naujų trasų.

"Kai kur reikia tik žymėjimą sutvarkyti ant šaligatvių, kai kur tik pašalinti bordiūrus, padaryti nuvažiavimus, kai kur ženklus įrengti, o kai kur reikia įrengti ir tako dalis, kaip minėjau, upės krantinėse, šiek tiek Antakalnyje", - spaudos konferencijoje antradienį sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Be to, sostinės valdžia ketina vilniečiams ir sostinės svečiams suteikti galimybę išsinuomoti dviratį - paskelbtas konkursas šioms paslaugoms teikti. Konkurso sąlygose numatyta, kad nuomai turėtų būti skirta iki tūkstančio dviračių, išskirstytų keliose dešimtyse terminalų.

"Be jokios abejonės, mums toli iki Amsterdamo, bet svarbu pastangos, mes einame tuo keliu", - spaudos konferencijoje antradienį sakė sostinės meras Vilius Navickas.

Pasak V.Navicko, bus orientuojamasi į trumpalaikę nuomą - dviratį už mokestį bus galima pasiimti valandai, o norint juo važinėti ilgiau, tektų periodiškai prisiregistruoti terminale. Kiek kainuos paslauga, paaiškės birželio pirmąją pasibaigus konkursui.

"Paryžiuje yra nuoma apie tris su puse lito, vienas euras, mes ir manome, kad Vilniuj bus apie trys litai, bet tikslią kainą pasakysime po konkurso. Bus orientuota į vienos valandos naudojimą, nebus galima pasiimti dviračio dviem savaitėms su kažkokiu specialiu abonementu. Yra abonementas sezoninis, bet žmonės orientuojami naudoti trumpam laikui", - aiškino meras.

Dviračių infrastruktūros projektams savivaldybė šiemet pirmu etapu numato skirti 206 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Dviračių takai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių