Vilniuje vyksta tarptautinė krūties vėžio švietimo veiklos bienalė

Vilniuje vyksta V-oji tarptautinė Rytų Europos ir Vidurio Azijos krūties vėžio švietimo ir informavimo veiklos bienalė.

Seimo rūmuose šeštadienį vyks bienalės konferencija, per kurią savo žiniomis ir patirtimi dalysis atstovai iš Rumunijos, Rusijos, Karaliaučiaus srities, Ukrainos, Baltarusijos, Moldovos, Estijos, Lietuvos, Gruzijos, Kazachstano, Tadžikistano, Uzbekistano ir Kirgizijos, savo veiklą pašventę kovai su krūties vėžiu.

Viena iš bienalės organizatorių, Seimo narė Agnė Zuokienė teigė, jog jos tikslas - prieš kovą su krūties vėžiu suburti Vyriausybės pareigūnus, gydytojus, mokslininkus, sveikatos priežiūros specialistus, paramos grupių vadovus, žiniasklaidos atstovus bei pacientus.
Anot politikės, autoritetingų JAV mokslo įstaigų, kurių moksliniai pasiekimai tiriant krūties vėžį itin svarūs, dalyvavimas šių metų bienalėje yra Lietuvos, kaip lygiavertės partnerės, pripažinimas.

Bienalės dalyviai lankysis Vilniaus Centro poliklinikoje ir Vilniaus universiteto Onkologijos institute, kur jiems bus pristatyti čia atliekami krūties vėžio tyrimai bei gydymo metodika, taip pat susipažins su biotechnologinės farmacijos įmonės "Sicor Biotech" kuriamais ir gaminamais vaistais krūties vėžiui gydyti.

Renginys baigsis "Rožiniu vakarėliu", per kurį tradiciškai bus padėkota savanoriams, geros valios ambasadoriams, rėmėjams.

Rytų Europos ir Vidurio Azijos krūties vėžio švietimo ir informavimo veiklos bienalė organizuojama nuo 2003 metų.

Lietuvoje A.Zuokienė vadovauja projektui "Nedelsk", nuo 2003 metų vykdančiam krūties vėžio prevenciją Lietuvoje. Nuo projekto veiklos pradžios patikrinta per 67 tūkst. moterų, iš jų daugiau nei 630 įtartas krūties vėžys.


Šiame straipsnyje: krūties vėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių