Vilniuje vyks neformali diskusija ESBO pirmininkavimo klausimais

Vilniuje liepos 8-9 dienomis vyksta neformali diskusija, skirta Lietuvos pasirengimui pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) 2011 metais.

Joje dalyvaus Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir beveik trisdešimt politologų, diplomatų ir analitikų iš užsienio šalių. Tarp jų – Europos Sąjungos specialusis atstovas Vidurinei Azijai ir krizei Gruzijoje Pierre‘as Morelis, ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro direktorius Janezas Lenarčičius, ESBO atstovas spaudos laisvei Dunja Mijatovičius, aukšti Airijos, JAV, Kazachstano, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos ir Vokietijos diplomatai, Europos žurnalistų federacijos direktorė Renate Schroeder, politologinių tyrimų institutų mokslininkai, visuomenės nuomonės formuotojai.

Diskusijose planuojama aptarti būsimus iššūkius ir galimybes ESBO regionui Lietuvos pirmininkavimo metu. Bus diskutuojama apie ESBO reagavimo ir krizių valdymo mechanizmus, Europos saugumo ateitį, svarstomi prioritetiniai siekiai žmogaus teisių ir laisvių srityje 2011 metais.

Šis renginys yra pirmosios neformalios diskusijos ESBO klausimais, vykusios pernai spalio 22-23 dieną Vilniuje, tęsinys.


Šiame straipsnyje: ESBO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių