Vilniuje vėluoja socialinės pašalpos

Finansų ministerija vėluoja pervesti lėšas, skirtas socialinių pašalpų mokėjimui Vilniaus gyventojams, teigiama savivaldybės tarybos nario išplatintame pranešime.

Dėl to apie 10 tūkst. labiausiai socialiai pažeidžiamų šeimų Vilniaus mieste socialines pašalpas gaus vėluojant, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario, Socialinių reikalų komiteto pirmininko Juro Poželos išplatintame pranešime.

Spalio mėnesio socialinėms pašalpoms Vilniuje išmokėti reikia 5 mln. litų.

„Vyriausybė vėluoja pervesti būtinas lėšas jau kelis pastaruosius mėnesius, tačiau iki šiol savivaldybė dar rasdavo pinigų savo rezerve, todėl pašalpos buvo išmokamos laiku ir žmonės vėlavimo nepajusdavo. Bijau, kad šį mėnesį mes pinigų savo biudžete jau neturėsime”, - sako J. Požela.

Jo teigimu, savivaldybė nuolat informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją apie vėluojančias lėšas socialinėms pašalpoms, tačiau jokios reakcijos nesulaukia.

Socialinių reikalų komiteto pirmininkas spėja, kad Vyriausybė pritrūko lėšų socialinei paramai, nes skaičiuojant jų poreikį šiems metams neteisingai įvertino krizės pasekmes.


Šiame straipsnyje: Socialinės pašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių