Vilniuje uždarytos 3 kavinės: rasta salmonelių, stafilokokų, e.coli bakterijų

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai dėl grubių maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų sustabdė trijų sostinės kavinių veiklą, rašoma pranešime spaudai.

Tirdami vartotojo skundą, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai patikrino UAB  „CHFT“ priklausančią kiniškų patiekalų kavinę  (Birželio 23-osios g. 10) ir konstatavo, kad kavinės patalpos ir naudojamas inventorius netvarkingi ir nešvarūs, maisto produktai laikomi netinkamoje temperatūroje.

Rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, ne visi patiekalai buvo gaminami vadovaujantis receptūromis bei technologiniais aprašymais. Kavinėje nebuvo dezinfekcinių priemonių patalpų paviršiams bei inventoriui dezinfekuoti.

Patikrinimo metu buvo atrinkti įvairių maisto produktų (kiaušinių, raugintų kopūstų, pjaustytos vištienos, šaldytos žuvies) bei nuoplovų nuo gamybinio inventoriaus ir darbuotojų rankų mėginiai. Ištyrus mėginius Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, daugumoje nuoplovų mėginių nustatyta tarša Salmonella enteritidis(salmonelės), Staphylococcus aureus (auksinis stafilokokas), Escherichia coli (žarninė lazdelė). Pjaustytoje vištienoje ir šaldytoje žuvyje nustatyta  Salmonella enteritidis.

Tikrinant dar vieną iš vartotojo gautą informaciją, patikrintos Žirmūnų, Verkių ir Galvydžio/Žygio gatvėse veikiančias UAB „Gedimino smuklė“ priklausančios kavinės. Nors patikrinimų metu visose trijose kavinėse grubių pažeidimų nenustatyta, tačiau Žirmūnų gatvėje veikiančioje kavinėje (Žirmūnų g.139) nuo virėjų rankų, stalo indų bei gamybos inventoriaus paimtuose nuoplovų mėginiuose nustatyta tarša Escherichia coli bakterijomis.

Dar vienas patikrinimas atliktas gavus pranešimą iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro, dėl infekcijos, galimai paplitusios per maistą, protrūkio. Patikrinus UAB „Restoranų grupė Fortas“ priklausantį restoraną „Forto dvaras“ (Priegliaus g. 1) nustatyta, kad čia tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, nesilaikoma patalpų ir inventoriaus priežiūros reikalavimų. Taip pat nustatyta, kad nors virtuvės personalas pastebėdavo ir užregistruodavo, kad patiekalų gaminimo (kepimo, virimo) temperatūros neatitinka nustatytų kritinių ribų, tačiau korekcijos priemonių, galinčių garantuoti gaminamo maisto saugą, netaikė. Ištyrus nuo gamybos inventoriaus paimtus nuoplovų mėginius nustatyta Salmonella enteritidis.

Restorano „Forto dvaras“ (Priegliaus g. 1) ir „Gedimino smuklė“ kavinės (Žirmūnų g.139) veikla Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu laikinai sustabdyta, nurodyta atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją. UAB „CHFT“ kiniškų patiekalų kavinei, dėl nuolat pasikartojančių pažeidimų, uždrausta teikti viešojo maitinimo paslaugas. Visų maitinimo įstaigų atsakingiems asmenims paskirtos baudos.


Šiame straipsnyje: Higienos normoskavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dovydas

Dovydas portretas
Nu išdulkint tokių restoranų savininkus. Žmonės miršta nuo E.coli, o čia randa ant virėjų rankų, virtuvėj ant įrangos.

to Dovydas

to Dovydas portretas
Tų e.coli rūšių yra keletas. Vienos mažiau pavojingos, kitos labiau. Todėl nėra jau taip viskas vienapusiškai.

Ra

Ra portretas
tu bakteriju ir pas tave gal yra zinovai jus
VISI KOMENTARAI 4
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių