Vilniuje uždarytame darželyje-lopšelyje vaikai miegojo rūsyje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba stabdo vaikų darželio-lopšelio „Abadėlė“ veiklą. Tvirtinama, kad mažyliams skirta įstaiga dirbo be reikalingų institucijų leidimų.

Aukštagirio g. 18-1 įsikūręs vaikų darželis Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams pakliuvo į akiratį, kai buvo sulauktas skundas, jog „Abadėlė“ darželyje nesilaikoma higienos reikalavimų, o pavalgę vaikai viduriuoja.

Darželis-lopšelis buvo įkurtas gyvenamojo namo pirmajame aukšte. Vaikams maistas buvo ruošiamas toje pačioje patalpoje (virtuvėje-svetainėje), kur mažyliai žaisdavo. Taip pat vaikams teikiamas maistas neatitiko Visuomenės sveikos centro suderinto valgiaraščio. Maisto produktai įstaigoje buvo laikomi netinkamomis sąlygomis.

Maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat nustebo aptikusi, kad vaikų miegamasis įrengtas rūsyje. Inspektorių vizito metu jame buvo vos +16,4 laipsniai šilumos.

Darželio „Abadėlė“  savininkai taip pat nepasirūpino vaikams būtinomis praustuvėmis.

Patikrinimo metu darželyje buvo penki 1-1,5 metų vaikai.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė darželio veiklą, o atsakingam asmeniui skyrė 500 litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
5 litus galėjo skirti :) bauda turėtų bent nuo 5000 prasidėt :)

jooo...

jooo... portretas
na,tik musu brangioj Lietuvelej buna tokiu baiku..

RM

RM portretas
Tai burnas klijuoja, tai maitina netaip, tai miega rūsyje, kažkas čia ne taip, panašu į kažkokį burbulų putimą...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių