Vilniuje susirinko UNICEF vadovai

Šiandien aptarti su vaikų problemomis susijusius klausimus į Vilnių susirinko nacionalinių UNICEF komitetų atstovai iš 36 pasaulio šalių.

Į pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamą pasaulinį Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) susitikimą atvykę nacionalinių komitetų vykdomieji direktoriai ir valdybos pirmininkai aptars UNICEF programų valdymo ir įgyvendinimo principus, analizuos atskirų komitetų patirtį ir išmoktas pamokas, diskutuos apie UNICEF ir verslo partnerystę, partneriams taikomus atrankos kriterijus, bus sprendžiami projektų ir programų skaidrumo klausimai.

Į metinį susitikimą susirinkusius vadovus kreipęsis V. Adamkus pabrėžė, kad šios tarptautinės organizacijos vadovai ir nariai yra prisiėmę viso pasaulio moralinę pareigą ginti vaikus, saugoti jų prigimtinę teisę augti ir visaverčiai vystytis.

Šalies prezidentas priminė, kad mūsų šaliai, įstojus į ES, tapome šalimi donore. „Todėl šiandien aš didžiuojuosi Lietuvos žmonėmis, kurie vis labiau atsiveria ir supranta, kad rūpintis šiame pasaulyje reikia ne tik savo vaikais, bet ir visais tais, kuriems reikia pagalbos, nors jie gyvena toli nuo mūsų. Nes jų visų poreikiai - jų vaikiškos pasakos, jų žaidimų aikštelės, jų mokyklos suolai - yra tokie pat kaip ir mūsų vaikų", - sakė V.Adamkus.

Pasaulyje veikia 36 UNICEF nacionaliniai komitetai, kurių pagrindinė funkcija yra propaguoti vaiko teises šalyje ir pasaulyje bei kaupti lėšas pasauliniams UNICEF vaikų projektams. Ši organizacija, jau daugiau kaip 60 metų veikianti 158 pasaulio šalyse, siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS.

Nacionalinis UNICEF komitetas Lietuvoje buvo įkurtas 1993 m.

Praėjusiais metais Lietuvos žmonės ir verslo įmonės per lėšų kaupimo akcijas, pirkdami UNICEF išleistus atvirukus ir dovanas organizacijai paaukojo 594 393,17 litų.


Šiame straipsnyje: UNICEF susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių