Vilniuje sulaikytas neteisėtai Lietuvoje gyvenęs JAV pilietis

Trečiadienį Vilniuje sulaikytas apie dešimt metų neteisėtai Lietuvoje gyvenęs JAV pilietis. Vyrui pasiūlyta iš Lietuvos išvykti pačiam, tačiau jeigu per nurodytą laiką jis to nepadarys, bus išskraidintas.

 Maždaug 60 metų asmuo Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnų buvo stebimas jau kurį laiką. Jo gyvenamoji vieta buvo žinoma, jis buvo kviečiamas atvykti į Vilniaus migracijos valdybą, tačiau nuo pareigūnų slapstėsi, ignoravo jų siunčiamus kvietimus.

Trečiadienį pareigūnai nuvyko prie namų, kur buvo apsistojęs jų ieškomas asmuo. Vyras vengė atidaryti duris, todėl pareigūnai laukė ir stebėjo butą. Šiam po kurio laiko išėjus, pareigūnai paprašė parodyti asmens dokumentus.

Kadangi su savimi neturėjo jokių dokumentų, negalėjo įrodyti savo asmens tapatybės, jis buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus migracijos valdybą. Vyro asmens tapatybė buvo patvirtinta jo artimiesiems pristačius negaliojantį JAV piliečio pasą.

 ilniaus migracijos valdyboje portalui nurodė, kad maksimalus laikas, per kurį jis privalo išvykti iš Lietuvos – 15 dienų. Esą sulaikytas vyras pažadėjo tai padaryti. Tačiau jeigu nelegaliai Lietuvoje gyvenęs asmuo per nurodytą laiką iš šalies neišvyks, bus priimtas sprendimas dėl jo išsiuntimo. Tokiu atveju vyriškis bus palydėtas iki lėktuvo.

Migracijos valdyboje portalą informavo, kad apie dešimt metų Lietuvoje nelegaliai gyvenęs JAV pilietis į šalį pateko atvykęs aplankyti čia gyvenančios motinos. Tada jis Lietuvoje ir pasiliko. Vyras jokio darbo Lietuvoje nedirbo. Užsienio reikalų skyriaus pareigūnams JAV pilietis paaiškino, kad pagal profesiją jis – matematikas.

Paaiškėjo ir tai, jog rusiškai kalbančio vyro tėvai – Lietuvos piliečiai, o jis pats gana seniai paliko Lietuvą ir išvyko į JAV.

Sulaikius nelegalą, nemalonumai užklupo ir buto, kuriame jis gyveno, savininką, Pastarajam už neteisėtą gyvenamojo ploto suteikimą skirta 1000 litų bauda. Neteisėtai Lietuvoje gyvenęs JAV pilietis bus įpareigotas išvykti iš šalies vos gavęs laikiną dokumentą arba pasą.


Šiame straipsnyje: nelegalainelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių