Vilniuje sulaikytas buvęs „Vilniaus brigados“ narys Ždanas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai Vilniuje sulaikė du asmenis, įtariamus turto prievartavimu.

Vilniaus AVPK pranešė, kad gruodžio 7 dieną pareigūnai gavo piliečio J.Č. pareiškimą, jog nepažįstami asmenys, panaudodami fizinį smurtą ir neteisėtai atėmę jo laisvę, gruodžio 2-ąją reikalavo perrašyti pareiškėjo įmonei priklausantį automobilį kito asmens vardu ir sumokėti 50 tūkst. litų.

Įtarus nusikaltimu, gruodžio 28 dieną buvo sulaikytas buvęs "Vilniaus brigados" narys Aleksandras Ždanovas, gimęs 1964 metais, o gruodžio 29 dieną - Leonidas Podochanovas, gimęs 1972-aisiais.

Sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl turto prievartavimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas prievartaudamas turtą panaudojo fizinį smurtą, atėmė asmeniui laisvę, sunaikino ar sugadino jo turtą arba kitokiu būdu padarė jam didelės turtinės žalos, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Gruodžio 30-ąją Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas A.Ždanovą leido suimti trims mėnesiams, L.Podochanovą - mėnesiui.

A.Ždanovas 1999 metais buvo nuteistas už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą, tyčinį nužudymą ir kitus nusikaltimus. Jam skirta 12 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė. Į laisvę jis išėjo 2008 metų pabaigoje.

A.Ždanovas anksčiau priklausė žinomai sostinės nusikalstamai organizacijai "Vilniaus brigada". Tai buvo žiauriausia praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio gauja. Jos nariai žudė žmones, prievartavo turtą, kontroliavo prostituciją ir pogrindinius lošimo namus. Šios gaujos užsakymu 1993 metų spalį nužudytas dienraščio "Respublika" žurnalistas Vitas Lingys.


Šiame straipsnyje: Vilniaus brigadaždanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių