Vilniuje - Šiuolaikinių didaktikų rengiama konferencija

Rugsėjo 19-20 dienomis Vilniuje vyks Šiuolaikinių didaktikų centro rengiama tarptautinė konferencija „Gimtosios kalbos politika: mokykla, visuomenė, valstybė".

Registracija į konferenciją vyksta iki rugsėjo 15 dienos.

Valstybinės kalbos politika yra valstybės bendrosios politikos dalis, todėl ji neatsiejama nuo Europos ir pasaulio integracijos skatinamų procesų. Kaip visuotinės globalizacijos procese vystosi mūsų ir kitų šalių gimtoji kalba, koks jos santykis su kitomis toje pačioje erdvėje gyvuojančiomis kalbomis, ką apie jos šiandieninę situaciją mąsto Lietuvos ir užsienio mokslininkai, specialistai, politikai, mokytojai, visuomenės nariai? Į šiuos ir kitus aktualius gimtosios kalbos politikos klausimus bus stengiamasi atsakyti tarptautinės konferencijos „Gimtosios kalbos politika: mokykla, visuomenė, valstybė" metu.

Pirmoji konferencijos diena bus skirta plenariniams pranešimams, antroji - diskusijoms sekcijose.

Konferenciją remia Seimas, Kultūros ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija, Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Norintieji dalyvauti konferencijoje gali registruotis iki rugsėjo 15 d. tel.  (8 5) 275 1410 , el. p. daiva.dc@vpu.lt. Registruojantis reikia nurodyti savo vardą, pavardę, organizaciją, kontaktinį telefoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių