Vilniuje pristatytas brangiausias pasaulyje dviratis

Pasaulyje yra pagaminta dešimt auksinių dviračių. Vienas jų kabo ant sienos meno kolekcionieriaus Londone namuose. Dar vienas buvo atvežtas parodyti lietuviams.

Išskirtinį dviratį, padengtą auksu ir papuoštą "Swarovski" kristalais, sukūrė verslininkai Danijoje, kuriantys daiktus itin siauram ratui klientų. Paprastus daiktus jie mėgsta paversti tokiais, kurie būtų prieinami tik keletui žmonių.

"Atėjo toks laikas, kai kiekvienas gali įsigyti "Porsche" ar "Ferrari", tik klausimas, kiek laiko jiems reikės taupyti. O tokio dviračio sau leisti kiekvienas tikrai negali", - šypsojosi jo autorius, bendrovės "Aurumania" generalinis direktorius Bo Franch-Maerdahl.

Lietuvoje dviratis buvo pristatytas gyvybės draudimo bendrovės "Sampo Life Lietuva" klientams. "Mes jo nepardavinėjame, bet jei kažkas turite kišenėje pinigus, savininkai yra čia", - šmaikštavo "Sampo Life Lietuva" generalinis direktorius Rytis Ambrazevičius. Šis dviratis vertinamas 270 tūkst. litų (80 tŪkst. eurų).

Dviračio rėmo priekyje - ženkliukas su auksu užrašytais unikaliu dviračio numeriu ir skaičiumi 79,  periodinėje cheminių elementų lentelėje rodančiu auksą. Visas dviračio paviršius padengtas 24 karatų (99,9 proc.) auksu, papuoštas 600 "Swarovski" kristalų. Nors jame nėra bėgių ir stabdžių, autoriai tikino, kad važiuoti su juo tikrai įmanoma.


Šiame straipsnyje: auksinis dviratis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių