Vilniuje pristatomas šokio spektaklis „Koketė“

 Ar žinojote garsaus kabareto šokio „Can can“ atsiradimo istoriją? O ar matėte kada, kaip iš tikrųjų atrodo Mulen Ružas? Jau šį penktadienį restorane „Liūtų vartai“ šokio teatras „July-Veruz“ pristato premjerą – šokio spektaklį „Koketė“.

Veržlūs ir pašėlę kabareto šokiai, neįtikėtina istorija ir nuostabūs XIX amžiaus kostiumai – tai tik maža dalis to, ką žiūrovas pamatys ir pajaus naujausiame šokio teatro „July-Veruz“ spektaklyje „Koketė“.

„Tokio formato spektaklį kaip šis, Lietuvoje rasti sudėtinga. Technikos ir kostiumų autentiškumą stengėmės atgaminti iš senovinių filmų, fotografijų, knygų. Daug skaičiau ir domėjausi XIX amžiaus Paryžiaus gyvenimu. Manau, kiekviena moteris viduje yra koketė, todėl ir gimė toks pavadinimas bei istorija apie paprastą užmiesčio merginą, kuri norėjo tapti tikra kokete, teatro dama“, - pasakojo kolektyvo choreografė Lola Sakanis.

Lietuvoje pastaruoju metu nusikeliama į visišką minimalizmą, o čia, anot kūrėjos, - pompastika, unikali ir kupina Paryžiaus dvelksmo.

„Spalvingi korsetai, energija trykštančios šokėjos ir  dar niekur negirdėtos prancūziškos dainos sujaudins ne vieno vyro širdį, o moterys gaus puikią pamoką, kaip reikia flirtuoti, šokti ir mokėti „tampyti vyrus už ūsų“, - juokavo L.Sakanis.

Spektaklis „Koketė“ penktadienį 20 val. prasidės restorane „Liūtų vartai“.


Šiame straipsnyje: koketė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių