Vilniuje pristatoma nuotraukų paroda iš festivalio „Burning Man“

Šeštadienį 18 val. „Fluxus ministerijoje“ pakils tolimų dykumų dulkės: šeštadienio popietę čia įvyks improvizuotas nuotraukų parodos „Degantis Žmogus: Metropolis 2010” atidarymas.

Parodą pristato ir gyvą festivalio pristatymą išgyvenusiųjų akimis rengia grupė vilniečių, jau kelerius metus ištikimai lankančių nenusakomą reiškinį Nevados dykumoje (JAV) – šimto ir vieno meno, išraiškos ir saviraiškos formų festivalį „Burning Man“ (degantis žmogus – liet.).

Kasmet po daugiau 50 tūkst. žmonių į nesvetingą Juodosios Uolos dykumą Nevados valstijoje, JAV suburiantis festivalis tituluojamas didžiausiu ir keisčiausiu reiškiniu pasaulyje.  

„Degančio žmogaus“ festivalio metu išdžiūvusio druskingo ežero plynėje įsikuria trečias pagal dydį miestas Nevados valstijoje, virte verdantis muzikoje, šokyje, judančiose skulptūrose, neįsivaizduojamose ir neįvardijamose menų ir išraiškų formose, įvairiausio plauko žmonių masėje, smėlio audrose ir žodžiais nenusakomos laisvės pojūčiuose. Šis išskirtinai ekologiškas miestas, besisukantis mainų ir dovanojimo ekonomikos principu, gyvuoja vos savaitę. Po festivalio tūkstantinis palapinių metropolis rengėjų ir dalyvių jėgomis išnyksta nepalikdamas menkiausio pėdsako – iki kitų metų rugpjūčio pabaigos.

Net ir pirmakarčiai „Degančio žmogaus“ lankytojai  tik pirmą dieną stebisi milžiniška važiuojančia medūza ar judančiu karalienės Viktorijos stiliaus namu su rūkstančiais kaminėliais, draugiškai nusiteikusiais nuogaliais dulkėtais veidais ar  nepriekaištingu kosminiu makiažu pasidabinusiais reiveriais, dieną spiginančia saule ir ją temdančiomis smėlio audromis. Ir, žinoma,  visuotinai užkrečiama draugiškumo ir bendruomeniškumo dvasia.

Vieną savaitę per metus, vienintelėje pasaulio vietoje darniai sugyventi ir rasti bendrą kalbą alternatyvioje bendruomenėje gali skirtingų tautybių ir rasių atstovai, įvairaus amžiaus, įsitikinimų ir pomėgių žmonės. Sintetiniai klubinėtojai ir rokeriai, prisiekę hipiai ir baikeriai, mokslinės fantastikos entuziastai ir puslaukiniai gamtos bičiuliai, laisvamaniai pasaulio piliečiai ir visų galų menininkai, gėjai ir lesbietės – visi „Degančiame žmoguje“ sutinkami ir išlydimi su meile.

Nebe pirmus metus festivalį lankantys vilniečiai, susibūrę į „Burning Man Vilnius“ bendruomenę, siekia šį keistą ir nebepaleidžiantį reiškinį pristatyti visiems smalsuoliams. Nesvarbu, ar jūs jau planuojate įsigyti bilietą į 2011-ųjų „Degantį žmogų“ ar esate girdėję tik įspūdžių nuotrupas apie „tą nuogalių šventę“ – visų Jūsų vilniečiai „žmogaus degintojai“ lauks „Fluxus Ministerijoje“.

Vakaro metu atidarysime festivalį išgyvenusiųjų ir vis dar „degančiųjų“ nuotraukų parodą bei pakviesime į gyvą festivalio pristatymą. Pristatymo metu Jūsų lauks įdomioji istorija, skanūs faktai, keisčiausių patirčių mainai, atsakymai į visus – nuo buitinių iki pikantiškų - klausimus apie „Degantį žmogų“ ir pasiūlymas prisijungti prie specialaus Vilniaus projekto kūrimo kitų metų festivaliui.


Šiame straipsnyje: fluxus ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių