Vilniuje prasideda Europos teisės vasaros mokykla

Ketvirtadienį Vilniaus universitete duris atvers Europos teisės vasaros mokykla. Šis tradicinis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis tarptautinis projektas rengiamas jau septintąjį kartą.

Unikalią Europos teisės vasaros mokyklą inicijuoja ir organizuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto prie Maino J. W. Goethe (Vokietija), Paryžiaus X-Nanterre (Prancūzija) bei Lodzės (Lenkija) universitetai.

Po seniausio Rytų Europoje Vilniaus universiteto arkomis susirinkę lietuvių, vokiečių, prancūzų ir lenkų teisės studentai bei profesoriai diskutuos privatumo apsaugos Europoje tema. Šiais metais per bendrąsias privatumo apsaugos normas bei išsiaiškinus istorinę raidą ir kontekstą bus nagrinėjami konkretūs atvejai, susiję su apsauga darbe, profesiniame gyvenime, kalbama apie šias apsaugas užtikrinančias normas ir teises, taip pat gilinamasi į atskirų valstybių atvejus, aptariamos privatumo apsaugos perspektyvos.

Europos teisės vasaros mokykla vyks birželio 24 – liepos 4 dienomis. Gausi programa dalyviams žada atskiras paskaitas ir bendrus seminarus, diskusijas su visų trijų universitetų profesoriais ir mokslininkais. Taip pat konferencijos dalyvių, kaip ir kasmet, laukia ir turininga laisvalaikio programa, kurios metu jie turės didesnę galimybę neformaliai pabendrauti su savo bendraamžiais iš kitų Europos universitetų.

Šiemet Europos teisės vasaros mokykla susidomėjimo ir joje dalyvaus 70 studentų iš Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos. Paskaitas įvairiomis teisinėmis temomis skaitys daugiau kaip kelios dešimtys žymių mokslininkų, tarp kurių tokie Frankfurto ir Paryžiaus profesoriai kaip Spiros Simitis, Eric Millard, Patric Daillier, VU garbes daktarai profesoriai Peter Gilles ir Helmut Kohl, VU Teisės fakulteto profesūra ir kiti.

Visi Europos teisės vasaros mokyklos dalyviai gaus trijų aukštųjų mokyklų kartu išduotus sertifikatus. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkai jį vertina kaip svarią pagalbą ar savotišką rekomendaciją įsidarbinant. Taip pat pirmą kartą mokykloje dalyvaujantiems studentams bus įskaitomas trijų kreditų pasirenkamasis kursas „Europos Sąjungos integracijos teisiniai aspektai“.

Europos teisės vasaros mokykla – tai nuo 2004 m. vasaros kasmet vykstantis tarptautinis projektas. Per septynerius metus Europos teisės vasaros mokyklos sertifikatus jau įgijo daugiau kaip trys šimtai studentų.   


Šiame straipsnyje: europos teisės vasaros mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių