Vilniuje prasideda „Europos judrioji savaitė“

Vilniuje penktadienį, kaip ir daugelyje Europos miestų, prasideda „Europos judrioji savaitė“. 

Šia akcija europiečiai stengiasi atkreipti gyventojų dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai, žmonių sveikatai, eismo saugumui ir ragina gyventojus rinktis mažiau teršiantį viešąjį transportą, dviračius arba keliauti pėsčiomis, praneša sostinės savivaldybė.

Anot pranešimo, rugsėjo 16 – 22 d. prie vaikų mokymo ar ugdymo įstaigų kelių policijos pareigūnai organizuos prevencines saugaus eismo priemones, kontroliuos, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, stebės, ar vairuotojai, veždami vaikus, prisega juos diržais, ar naudoja specialias ūgiui ir svoriui pritaikytas sėdynes.

Miesto vyks įvairios akcijos

• akcija "Studente, atvyk į paskaitas dviračiu!“ – Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos vadovybė kviečia studentus atvykti į paskaitas dviračiais.

• Rugsėjo 17 d. – dviratininkų žygis, startas 13.30 val. V. Kudirkos aikštėje, registracija – 13 val. Finišas V.Kudirkos aikštėje –14.30 val. Maršrutas: Gedimino pr. – T. Vrublevsko g. – Arsenalo g. – T. Kostiuškos g. – Sluškų g. - P. Vileišio g. – Antakalnio g. – Lizdeikos g. – Valakampių tiltas - Neries g. – Žirmūnų g. – Sporto g. – Olimpiečių g. – Žvejų g. – Upės g. – Vytauto g. – Gedimino pr. – V. Kudirkos aikštė.

• Dviračių figūrinio vairavimo varžybos – V.Kudirkos aikštėje 14 val.

2011 m. rugsėjo 22 d. –Tarptautinė Europos diena „Mieste be savo automobilio!“

• Rugsėjo 22 d. – Viltenės bendruomenės šventė, skirta „Dienai be automobilio“

Vaikai, tėveliai, svečiai bei bendruomenės dalyviai varžysis dviračių rungtyse, susipažins su alternatyvaus transporto privalumais, aplankys parodą „Tėtis, mama ir aš važiuoju dviračiu“.

• Paskaitos-praktiniai užsiėmimai „Keliauk šauniau, gyvenk geriau“. Susitikimai su saugaus eismo ir viešosios tvarkos atstovais, piešinių konkursas-paroda „Mano kelias į mokyklą“ .

• Šventė „Geras dėdė šviesoforas“. Įvairios sportinės rungtys su dviračiais, paspirtukais ir kitomis priemonėmis, pažintinė paskaita „Kelionė pėstute į saugaus eismo mokyklą“.

• Šventė „Alternatyvus transportas“. Rungtys su dviračiais, paspirtukais, kiti judrūs žaidimai, šventės metu dalyviai aplankys piešinių parodą „Keliauju sveikai ir saugiai“.

Tarptautinė Europos diena ,Mieste be savo automobilio!“ Vilniuje minima dvyliktą kartą, o Europos judriosios savaitės renginius Vilniaus sveiko miesto biuras organizuoja jau dešimtus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių