Vilniuje prasideda Baleto savaitė

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) Vilniuje prasideda iškilminga Baleto savaitė.

Taip minimas Lietuvos baleto 85-metis ir Lietuvos operos 90-metis.

Skelbiama, kad keturis vakarus Lietuvos baleto mėgėjai galės gėrėtis išskirtiniais LNOBT baleto trupės repertuaro perlais, spektakliuose šoks mūsų solistai ir svečiai – garsiausių pasaulyje baleto meno centrų, Maskvos didžiojo teatro ir Sankt Peterburgo Marijos teatro baleto trupių pagrindiniai, geriausieji solistai.

Rugsėjo 29 d. bus rodoma „Kopelija“ – istorinis Lietuvos baletui spektaklis, pradėjęs Lietuvos baleto raidą 1925 m. Pagrindinius vaidmenis šoks pripažinti mūsų baleto solistai, pelnę ne tik žiūrovų simpatijas, bet ir įvairius geriausiųjų apdovanojimus – Olga Konošenko, Inga Cibulskytė, Eligijus Butkus.

Rugsėjo 30 d. bus rodomas „Don Kichotas“, o spalio 1 d. LNOBT scenoje– klasikinio baleto šedevras „Bajaderė“ su Anastasija ir Denisu Matvijenko, šokėjų pora iš Sankt Peterburgo. 

Spalio 2 d. baleto savaitę pabaigs gražiausias romantinio baleto spektaklis „Žizel“. Jame pagrindinius vaidmenis šoks Maskvos didžiojo teatro solistai Svetlana Lunkina ir Nikolajus Tsiskaridzė.


Šiame straipsnyje: baleto savaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių