Vilniuje posėdžiaus Europos šalių sostinių policijos vadovai

Vilniuje šią savaitę vyks Europos šalių sostinių policijos vadovų 32-oji konferencija.

Pirmadienį prasidėsiančioje konferencijoje dalyvaus daugiau kaip 84 delegatai iš 38 Europos valstybių.

Konferencijos dalyviai gvildens vadinamosios Stokholmo programos iškeltų saugumo bei teisingumo principų praktinio įgyvendinimo aspektus ir aptars policijos veiklos modelį, grįstą bendruomenių teisėsaugos organizacine strategija.

Stokholmo, Bukarešto, Amsterdamo, Londono, Madrido, Berlyno, Maskvos, Ankaros, Varšuvos ir kitų Europos sostinių policijos atstovai kalbės apie Stokholmo programos įtaką Europos policijos veiklai, aptars naujus policijos ir visuomenės bendradarbiavimo būdus.

Stokholmo programą pernai gruodį patvirtino Europos Vadovų Taryba. Šiame dokumente deklaruotas ryžtas toliau plėtoti laisvės, saugumo ir teisingumo principus Europos Sąjungoje (ES), garantuoti pagrindines žmogaus teises, sudaryti palankesnes naudotis teise kreiptis į teismą visoje ES teritorijoje. Programoje nurodoma sukurti ES vidaus saugumo strategiją, kuri padėtų stiprinti teisėsaugos, sienų valdymo, civilinės saugos ir teisminių institucijų bendradarbiavimą.

Stiprinant teisėsaugos ir teisminių institucijų bendradarbiavimą, šalia ES vidaus saugumo strategijos, taip pat ketinama parengti ir įgyvendinti Kovos su organizuotu nusikalstamumu strategiją ir Informacijos valdymo strategiją.

Ypatingą dėmesį raginama skirti kovai su prekyba žmonėmis, seksualiniu vaikų išnaudojimu ir vaikų pornografija, nusikaltimais elektroninėje erdvėje, finansiniais nusikaltimais ir korupcija, neteisėta narkotikų apyvarta, terorizmu.

Dar vienas iš Stokholmo programos tikslų - visapusiškos Europos migracijos politikos, įskaitant bendrą prieglobsčio sistemą, sukūrimas iki 2012 metų.


Šiame straipsnyje: policijos vadovai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių