Vilniuje planuojama įrengti japonišką sodą

Vilniaus miesto savivaldybė drauge su Japonijos ambasada, „Lietuvos bonsai“ asociacija ir keliais privačiais investuotojais planuoja Vilniuje įrengti japonišką sodą. Svarstoma, kad jis turėtų atsirasti sklype prie Geležinio vilko – Žalgirio gatvių sankryžos, informuoja savivaldybė.

„Tai bus vienas didžiausių ne tik Baltijos šalyse japoniškų sodų, užimančių apie 5 ha teritoriją, su japoniškomis koy žuvimis, salomis, japoniškais augalais ir japonų architektūros elementais. Ateityje šiame sode turėtų atsirasti parodų paviljonas japonų kultūros pristatymui, jame bus galima rengti įvairius japonų meno festivalius, kultūros dienas“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Sode numatoma įrengti tvenkinius, kuriose veisis japoniški karosai, tvenkiniuose bus paliktos salos, į kurias bus galima pakliūti nutiestais tilteliais. Sode augs visžaliai medžiai,  krūmai ir bonsai – visa tai derės su japonų architektūros elementais – statulomis, pagodomis – bokšto formos pastatais, arbatos nameliu, apšviečiančiais sodą žibintais. Sodo teritorija būtų aptverta ir saugoma.

Japoniško sodo idėjos iniciatorių teigimu, sodo įrengimas užtruktų apie 3 metus.


Šiame straipsnyje: japoniškas sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių