Vilniuje pajudėjo „Mados nakties“ karavanas

Penktadienį Vilnius dar kartą stengėsi priartėti prie Milano ir Paryžiaus. Sostinės gatvėse alsavo madų karavanas, kvietęs į "arMadą" ir "Mados naktį".

Nors trankiai skambanti muzika ir šokanti kolona stengėsi išbudinti rudenėjantį Vilnių, prie karavano noriai jungėsi ne visi.

Muzikos, šviesų, vaizdo ir teatralinės interpretacijos daugeliui atrodė panašiau į kičą, nei į tokias mados naktis, kurios vyksta Jungtinėse Valstijose (JAV) ar Didžiojoje Britanijoje.

Organizatoriai vylėsi, kad "Mados nakties" metu senamiesčio parduotuvėles aplankys 6000 lankytojų. "Galbūt per metus tiek žmonių apsilankys tose krautuvėlėse, bet tikrai ne šiąnakt. Madų prisižiūrėjau pakankamai, keliauju namo", - nusivylimo renginiu neslėpė viena susirinkusiųjų, studentė Laura.

"Tikrai nesuprantu, kas čia vyksta. Man tai labiau panašu į teatro pasirodymą, vaidinimą, bet tikrai ne madų ir kolekcijų demonstravimą", - aiškino mergina.

Į renginį atkulniavusi Marija taip pat netryško entuziazmu ir teigė, kad programa  ją šiek tiek nuvylė.

"Smagu, kad tokia diena minima ir Vilniuje, tačiau manęs ji nesužavėjo", - neslėpė Marija.

19 valandą vakaro įvyko atidarymas, kuriame pasirodė "Mood sellers band", o podiumą užpildė manekenių su žonglieriais ir pantomimais pasirodymas.

Dėl pirmosios vietos rungėsi penkiolika dizainerių. Šių metų tema - ekologijos, mokslo ir konceptualių futuristinių idėjų savita interpretacija.

Festivalį užbaigė konkursinių kolekcijų apdovanojimai. 23 valandą  Mados ir meno puotoje Rotušėje dizaineris Juozas Statkevičiaus  pristatė teatro kostiumus.

Mados naktis kiekvienais metais rugsėjo 10-ąją švenčiama daugelyje pasaulio šalių - JAV, Didžiojoje Britanijoje, Indijoje, Japonijoje, Vokietijoje, Rusijoje ir kitur.


Šiame straipsnyje: Mados naktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių