Vilniuje neliks nemokamų automobilių stovėjimo aikštelių

Automobilių aikštelių apmokestinimo vajus tęsiasi. Nuo pirmadienio, rugsėjo 6-osios, rinkliava įvesta dar trijose centrinėje miesto dalyje esančiose aikštelėse.

Nuo šiol vairuotojai, automobilius paliekantys Benediktinių gatvės dalyje tarp Vilniaus ir Šv. Ignoto gatvių, už stovėjimą mokės po 3 litus per valandą.

Piniginės tuštės ir tų vairuotojų, kurie automobilius buvo įpratę nemokamai statyti jungtyje tarp Lvovo gatvės ir Konstitucijos prospekto prie prekybos centro „Europa“.

Be to, rinkliava įvesta prie Gedimino prospekto ir A.Goštauto gatvės sankryžos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Minėtos vietos patenka į geltonąją miesto rinkliavos zoną, kur nustatytas 2 litų už valandą tarifas.

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ neslepia užmojų apmokestinti visas iki šiol buvusias nemokamas automobilių stovėjimo vietas, įsikūrusias Senamiesčio teritorijoje ir aplink jį. 

„Tokiu būdu siekiama sumažinti automobilių, važiuojančių į centrinę miesto dalį, skaičių. Patogumas atvažiuoti su savo automobiliu iki vietos kainuoja“, - kalbėjo „Susisiekimo paslaugų“ Miesto eismo departamento vadovė Daiva Kaminskaitė. Vairuotojams rekomenduojama būti atidesniems ir stebėti kelio ženklus.

Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas ne kartą yra pabrėžęs, kad automobiliu atvažiuoti iki norimos vietos durų yra prabangos reikalas. Už tokį komfortą teks susimokėti.

Portalas primena, kad rugpjūčio pabaigoje buvo apmokestintos automobilių stovėjimo vietos Vingrių gatvėje netoli buvusio kino teatro „Lietuva“. 

Nuo liepos pradžios rinkliava imama ir dalyje automobilių stovėjimo aikštelės prie Centrinės universalinės parduotuvės.
Neasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė Tymo turgaus pašonėje apmokestinta nuo balandžio 27 d.

Vilniečius bene labiausiai papiktino praėjusių metų lapkritį įvesta rinkliava prie kino teatro „Forum Cinemas Vingis“, kai mokama tapo trečdalis automobilių stovėjimo aikštelės. Stovėjimas apmokestintose vietose kainuoja 1 litą už valandą. Nei savaitgaliai, nei šventės, nei vėlyvi vakarai – ne išimtis. Rinkliava galioja kiaurą parą.


Šiame straipsnyje: stovėjimo aikštelėsparkingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių