Vilniuje mažėja pastatų „vaiduoklių“

Vilniuje per metus ketvirtadaliu sumažėjo neūkiškai prižiūrimų pastatų.

Pagal seniūnijų pateiktus sąrašus, 2009 metais tokių pastatų buvo 158, šiemet jų sumažėjo iki 118. Dalis netvarkingų pastatų buvo nugriauti, kiti – pradėti remontuoti.

„Džiaugiuosi, kad netvarkingų pastatų Vilniuje pagaliau mažėja. Kryptingai dirbame ir dirbsime, kad pastatų „vaiduoklių“ Vilniuje neliktų“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Energetikos ir statinių skyriaus specialistų teigimu, jei nustatoma, kad netvarkingas pastatas turi defektų, kelia pavojų žmonių gyvybei, sveikatai ir aplinkai, o savininkai neremontuoja ar negriauna statinio, jiems skiriama administracinė nuobauda nuo tūkstančio iki penkių tūkstančių litų.

Pastato savininkui ar savininkams ir toliau piktybiškai nieko nedarant, Savivaldybė kreipiasi į teismą dėl statinio nugriovimo.

„Deja, iki realaus rezultato – ilgas kelias. Mano manymu, griežtesnės baudos labiau sudrausmintų pastatų savininkus“, – pabrėžia Vilniaus meras.

Anot specialistų, dažniausiai neprižiūrimų pastatų savininkais yra fiziniai ar juridiniai asmenys. Daugiausiai problemų kyla, kai vieno pastato savininkais yra keli fiziniai ar juridiniai asmenys, kurie nesusitaria dėl pastato panaudojimo.


Šiame straipsnyje: apleisti pastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių