Vilniuje lankosi pagrindinis planetos Kalėdų senelis

Iš Suomijos atskridęs Kalėdų senelis į Lietuvą atvežė sniegą ir gerą nuotaiką. "Taip jau yra, kur aš apsilankau, ten pradeda snigti", - glostė barzdą jis.

Šio senelio nesupainiosi su pagalbininkais visame pasaulyje, kuriems kiekvienais metais lankydamasis skirtingose šalyse jis įteikia sertifikatus. Pagrindiniojo Kalėdų senelio ūgis viršija du metrus, svoris - pusantro šimto kilogramo, jo veidas ir išvaizda yra užpatentuoti ir priklauso Suomijos valstybei. Kalėdų seneliu jis dirba nuo 1956 metų.

Kalėdų senelis gyvena Suomijoje Rovaniemio miestelyje esančiame Santa Village (Kalėdų Senelio miestelis Laplandijoje). Kartu su juo čia gyvena ne tik Snieguolė, bet ir daugybė elfų.

Būrys elfų, pasipuošusių autentiška suomiška apranga, grojančių dūdelėmis ir dainuojančių kalėdines dainas, pasitiko Kalėdų Senelį ir Vilniuje, vos nusileidusį oro uoste.

Vėliau visi kartu jie atvažiavo į prekybos centrą "Gedimino 9", kur juos pasitiko būrys lietuviškųjų Kalėdų senelių, norinčių pasitikti savo vadą ir pasiimti savo sertifikatus, leidžiančius oficialiai atstovauti Kalėdų seneliui Lietuvoje. Visi kartu jie linksmino prekybos centro lankytojus ir Gedimino prospekto praeivius. Būrį senelių pamatę pro šalį važiuojantys vairuotojai nepraleido progos su jais pasisveikinti bent pasignalizuodami.

Seneliai papasakojo ir apie šiais laikais jiems iškylančius sunkumus. "Seniau visi vaikai patys atbėgdavo ir deklamuodavo eilėraščius. Dabar reikia jų labai prašyti, kartais tiesiog kiša ranką į dovanų maišą. Todėl įsidėjau apsaugą - jei tik į mano maišą lendą kas nors, nenusipelnęs dovanų, maišas pradeda kandžiotis", - pasakojo vienas iš lietuviškųjų Kalėdų senelių.

Kalėdų senelis iš Suomijos, pasisveikinęs su savo pagalbininkais, nuskubėjo bendrauti su vaikais. Tačiau pro jo akis neprasprūsdavo ir kai kurie suaugusieji. "Atsimenu tave, buvai toks išdykęs, žiūrėk, kaip išaugai", - kalbino jis besišypsančius praeivius.

16 valandą tikrasis Kalėdų Senelis atvyks į prekybos centrą „BIG Vilnius“ Ukmergės gatvėje, kur įvyks antrasis susitikimas su vilniečiais ir namų vaikų auklėtiniais. 19 val. mados ir grožio centre „Aušra“.su pagrindiniu pasaulio Kalėdų Seneliu galės susitikti uteniškiai.

Visą lapkričio 26 dieną pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis lankysis Kaune. Pagrindinis susitikimas  su kauniečiais įvyks 17 valandą Kauno "Akropolyje“.

Nuo lapkričio 15 dienos prekybos centruose pradės veikti tikrojo Kalėdų Senelio iš Suomijos paštas.


Šiame straipsnyje: Kalėdų senelisKalėdos 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių