Vilniuje koncertuosiančių „UB40“ reikalavimai maistui - įspūdingi

Vasario 18-19 dienomis pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantiems Didžiosios Britanijos regi muzikos karaliais tituluojamiems „UB40“ vyrukams Vilniaus „Siemens“ arenoje ir Panevėžio „Cido“ arenoje teks įrengti virtuvę.

Kad pavyktų įgyvendinti grupės narių maistui keliamus reikalavimus, teks nemažai paplušėti tiek „UB40“ koncertų Lietuvoje organizatoriams, tiek maistą viešnagės metu ruošiantiems šefams.

13 „UB40“ grupės narių pageidauja, jog jiems prieš vakarienę būtų pateiktas valgiaraštis, iš kurio jie galėtų išsirinkti norimus patiekalus.

Šalia mėsos (ne kiaulienos), vištienos, žuvies patiekalų maistą jiems ruošiantys virtuvės šefai privalės pasiūlyti ir vegetarišką patiekalą, kuriame negali būti absoliučiai jokių žuvies, jūros gėrybių ar mėsos pėdsakų.  

Be to, vienas iš pagrindiniame meniu siūlomų patiekalų privalo būti ypač liesas. Drauge su pagrindiniais patiekalais meniu turės atsirasti ir ne mažiau kaip trijų rūšių troškintų ar keptų daržovių pasirinkimai, galimybė rinktis ryžių ar bulvių garnyrą.

„Šiuo metu kaip tik vyksta derybos su „UB40“ agentais, mumis ir šefais, su kuriais dirbsime. Deriname pagrindinių patiekalų meniu. Tiesa, atsiųstame reikalavimų sąraše buvo nurodyti preliminarūs patiekalai, kurie koncerto dieną galėtų būti pasiūlyti grupės nariams. Jie neprieštarautų, jei meniu atsirastų vištienos ar kitoks steikas su padažu, nacionaliniai Italijos virtuvės patiekalai (įvairių rūšių makaronai su skirtingais padažais, lazanija), kepta šviežia lašiša, tunas, rykliena, krevetės, krabas, kepta kalakutiena, jautiena, Azijos virtuvės patiekalas, pagamintas iš vištienos, kebabas, ant grotelių kepta jautiena ar vištiena, sušiai“, – vardina „UB40“ koncertus Lietuvoje organizuojančios kompanijos „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Prieš patiekiant pagrindinį vakarienės patiekalą, „UB40“ bus pasiūlyta sriubos, keletas šviežių salotų rūšių, įvairių vaisių. Vakarienės pabaigoje vyrukams bus pasiūlyta paskanauti keleto rūšių desertų. Grupės vyrukai vakarieniaus po savo pasirodymo scenoje.

„Nors „UB40“ reikalavimai maistui išties įspūdingi ir šioje vietoje mums ir mūsų virėjams teks gerokai paplušėti, jų reikalavimai persirengimo kambariams labai paprasti. Būna, kad žvaigždės reikalauja, jog vienas atlikėjas arenoje turėtų net keletą privačių kambarių ar, kad juose būtų tik tam tikri baldai, kilimai, tam tikros spalvos sienos ir panašiai. Šiuo atveju nieko panašaus nėra. 13 grupės narių esame prašomi paruošti 3 tvarkingus rakinamus kambarius, kuriuose būtų keletas stalų, kėdžių, sofa, didelis veidrodis bei dušas, tačiau ir juose privalomų patiekti gėrimų ir užkandžių sąrašas taip pat nemažas“, – šypsosi J. Vėželis.

„UB40“ persirengimo kambariuose daugiau nei pusšimtį įvairios talpos mineralinio vandens buteliukų, šviežių apelsinų sulčių, kavos ir arbatos, gaiviųjų gėrimų, šviežių pjaustytų vaisių, bananų, įvairių riešutų ir razinų, alyvuogių, skirtingų rūšių sūrių, duonos, šaltų mėsos gaminių (ne kiaulienos), kramtomos gumos. Nurodymų sąraše ir 12 pakelių cigarečių, 6 buteliai vyno, 6 buteliai šampano bei 10 butelių alaus.

Visą dieną Vilniaus „Siemens“ ir Panevėžio „Cido“ arenų užkulisiuose turės būti užtikrinta, kad nepritrūktų kokybiškos kavos, įvairių rūšių arbatos, medaus, cukraus bei saldiklio, riebaus ir lieso pieno, sulčių, gazuoto ir negazuoto mineralinio vandens, ledo ir užkandžių: šviežių vaisių, įvairių rūšių sausainių.

„UB40“ koncertų Vilniuje ir Panevėžyje organizatoriai turės užtikrinti maitinimą ne tik grupės nariams, bet ir aptarnaujančiam personalui, kurį sudaro 15 asmenų.

Pastariesiems arenų užkulisiuose turės būti patiekti pusryčiai, pietūs ir vakarienė.


Šiame straipsnyje: UB40renginiai Vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių