Vilniuje koncertuos jausmingi svečiai iš Italijos

Italai pasaulyje gerai pažįstami dėl saldžių dainų apie meilę, tačiau rugpjūčio 13 ir 15 dienomis vilniečiai galės įsitikinti, kad Italijoje klesti ir roko tradicijos. Publikai prisistatys pirmąsyk Lietuvoje viešinti grupė „Maybenot“.

Italijos šiaurėje gimę „Maybenot“ (liet. „Galbūt(,) ne“) – tai penki vaikinai, sujungti meilės muzikai. Visi jie tikri italai – emocingi, balsingi, tačiau pripildyti šios šalies gyventojams nebūdingo ryžto, vis padedančio jiems siekti muzikinių aukštumų.

Grupės narių amžiaus vidurkis – 26 metai, jauniausiajam bosistui – tik 19-ka, vyriausiajam vokalistui 29-eri. Bolonijoje gyvenantys vaikinai daugiausia koncertuoja Šiaurės Italijoje, rengia koncertus didžiuosiuose miestuose: Milane, Venecijoje, Turine, Florencijoje ir, žinoma, gimtojoje Bolonijoje.

Į Lietuvą „Maybenot“ ketina atkeliauti neatsitiktinai – net du grupės nariai čia yra viešėję, o vokalistas Fabio ilgą laiką gyveno Vilniuje bei spėjo pramokti kalbėti lietuviškai. Tiesa, tradicinės meilės istorijos čia nebuvo, tad italas baigęs mokslus pagal mainų programą grįžo namo (tačiau iki šiol nepamiršo lietuvių kalbos).

„Maybenot“ sudaro: vokalistas ir tekstų autorius Fabio Zara, gitaristai Filippo Marchioni ir Alessandro Fisogni, bosistas Brando Biagi ir būgnininkas Roberto Taddeo. Šių metų balandį grupė įrašė savo debiutinį albumą „Questo inverno“ (liet. „Ši žiema“).

Italai tvirtina, kad jų grojama muzika – indie-rock, pop ir grunge stilių. Specialiai pasirodymams Vilniuje jie paruošė keletą gerai pažįstamų „koverių“, o dalį savo kūrybos atliks anglų kalba.

Koncertai Vilniuje vyks:

Rugpjūčio 13 d., penktadienį 20 val. muzikos klube „Artistai“ (Šv. Kazimiero g. 3)

Rugpjūčio 15 d., sekmadienį 19 val. „Boom Boom Opus 3“ terasoje (Lietuvos muzikos teatro ir kino muziejaus amfiteatre, Vilniaus g. 41/Klaipėdos g. 9).

Įėjimas į koncertus nemokamas.


Šiame straipsnyje: Maybenot

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių