Vilniuje įžiebta nacionalinė Kalėdų eglė (foto)

Vilniuje, Katedros aikštėje, šeštadienio vakarą įžiebta pagrindinė šalies Kalėdų eglė. Šiuo simboliniu renginiu skelbiama šventinio meto visoje Lietuvoje pradžia.

Sostinės Katedros aikštėje nacionalinės eglės įžiebimo spektaklyje pasirodė prancūzų oro akrobatų trupė.  Jiems ore skambinant varpeliais buvo įžiebta Kalėdų eglė.

Vėliau sveikinimo kalbą vilniečiams ir miesto svečiams sakė Vilniaus meras Juozas Imbrasas, į sceną užlipęs kartu su trečią vietą "Vaikų Eurovizijoje" užėmusia Egle Jurgaityte ir savo anūke. 

Akrobatų pasirodymą ir eglutės įžiebimo ceremoniją stebėję žiūrovai renginį vertino įvairiai. "Eglutės įžiebimas nepadarė jokio įspūdžio. Pusę valandos akrobatai ore skambino varpeliais, tačiau nieko įdomaus neparodė. Tai buvo pats neįdomiausias eglutės įžiebimas, kokį man teko matyti. Tiesa, fejerverkai buvo tikrai geri", - portalui sakė Katedros aikštėje kalbintas Antanu prisistatęs ir tikru vilniečiu save vadinantis pusamžis vyras.

Su draugėmis į Katedros aikštę atėjusi studentė Gitana laikėsi kiek kitokios nuomonės. "Tie skraidantys akrobatai visai gražiai atrodė. O fejerverkai tai buvo nerealūs - tokių gyvenime nesu mačiusi", - kalbėjo trečiame kurse studijuojanti būsimoji lituanistė.

Eglės įžiebimu džiaugėsi ir su šeima į renginį atvykusi vilnietė Jolanta. "Mums tai labai patiko. Labai gražu, kad virš galvų skraidė akrobatai ir skambino varpeliais. Toks keistas jausmas apėmė. O dukra labai džiaugėsi fejerverkais", - tikino su vyru ir mažamete dukra eglės įžiebimą stebėjusi moteris.

Portalas primena, kad saugant mišką, šiųmetinė kalėdinė eglė Katedros aikštėje yra dirbtinė. Jos formą palaiko metalinės konstrukcijos, apkaišiotos natūraliomis spygliuočių šakomis.

"Mes norime diktuoti ir kitiems miestams pavyzdį, kad reiktų puoselėti mūsų gamtą. Šitoje eglutėje panaudojome papuošimus, taupančius elektros energiją. Eglutės šakos yra iš miškuose vykdyto sanitarinio kirtimo. Pasirinkti dirbtinę, o ne tikrą eglutę nuspręsta todėl, kad nereikėtų su ašaromis palydėti nukirstos eglutės. Juk medžiai neturi kentėti nuo mūsų, kad mes norime kelioms dienoms pasipuošti eglę", - Lietuvos radijui prieš renginį yra sakiusi viena šventės organizatorių Jolanta Turaitė.

Kalėdinės eglės Katedros aikštėje įžiebimu Vilniuje prasideda „Kalėdos sostinėje“ renginiai, truksiantys iki pat Trijų Karalių šventės.

Eglės įžiebimas Kaune

Eglės įžiebimas Klaipėdoje




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių