Vilniuje išdygo baimės sala

Baltarusijos parlamento rinkimai sovietmečio dulkes atpūtė ir iki Vilniaus - ambasadoje rinkėjai gyrė savo šalies režimą, o diplomatai vaikė žurnalistus ir grasino dideliais nemalonumais.

"Kam jums to reikia?", "Ką jūs ketinate rašyti?" – tokiais klausimais dienraščio atstovus pasitiko Baltarusijos ambasados Vilniuje darbuotojai, reikalaudami leidimo kiekvienam žingsniui.

"Balsavimo salėje fotografuoti negalima", – iš pradžių išgirdo fotografas, nutaikęs fotoaparatą į rinkimų komisiją. Bet po kelių akimirkų leidimą gavo.

Pabuvus vos dešimt minučių, vienas iš ambasados darbuotojų pasiūlė netrukdyti rinkėjams studijuoti kandidatų aprašymus ir palaukti kur nors kitur. Ambasados teritoriją palikę dienraščio žurnalistai toliau jautė skvarbius žvilgsnius pro tvorą.

Galų gale rinkėjus kalbinę ir ambasados pastatą fotografavę žurnalistai išsekino ambasados darbuotojų kantrybę.

Išbėgę pro vartus, du vyriškiai nuskuodė prie fotografo, pradėjo tiesti rankas prie fotoaparato, reikalauti ištrinti nuotraukas.

"Jūs neturite teisės to daryti!" – pakeltu tonu aiškino lieknas kostiumuotas vyriškis. Kitas, pareikalavęs parodyti dokumentus, bet savųjų išsitraukti nesiteikęs, pradėjo grasinti teismais. "Aš nesu paprastas asmuo, jūs galite turėti didelių nemalonumų", – žemesnio ir stambesnio vyro staigūs judesiai privertė padėti diktofoną į kišenę ir pasiruošti gynybai.

Plačiau apie tai –  dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių