Vilniuje išaiškinta per 20 nelegalių taksi vairuotojų

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos inspektoriai, tikrindami vieną dispečerinės paslaugas teikiančią sostinės įmonę, nustatė 21 nelegalų vežėją, prisidengusį automobilio nuomos su vairuotoju veikla.

Vairuotojams ir šio verslo organizatoriams gresia tūkstantinės baudos, pranešė Mokesčių inspekcija.

Dispečerinės paslaugas teikianti įmonė pati iki 2012 metų rugsėjo vertėsi taksi veikla, neturėdama tam leidimo. Po patikrinimo iš įmonės atleisti visi darbuotojai ir ji pradėjo teikti tik dispečerinės paslaugas.

Patikrinus dispečerinę antrą kartą, paaiškėjo, kad įmonės paslaugomis naudojasi vairuotojai, deklaruojantys automobilio nuomos su vairuotoju veiklą, tačiau pagal visus veiklos organizavimo ir vykdymo kriterijus vykdantys lengvojo automobilio taksi veiklą.

Inspektoriai patikrino 21 vairuotoją ir visiems surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už neteisėtą vertimąsi keleivių vežimo taksi automobiliais veikla, rašoma VMI pranešime.

Už neteisėtą vertimąsi komercine ūkine veikla Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą iki 3000 litų su įrankių (šiuo atveju – automobilių) ir iš šios veiklos gautų pajamų konfiskavimu. Už pakartotinį pažeidimą numatyta bauda iki 6000 litų. Už neteisėtą veiklą panaudojant nelegaliai dirbančių asmenų darbą gresia bauda iki 10 tūkst. litų su įrankių ir veiklos pajamų konfiskavimu.


Šiame straipsnyje: taksinelegali veiklaVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių