Vilniuje duris atveria „antikorupcinė vasaros mokykla“

Pirmadienį Vilniuje pradeda veikti nevyriausybinės organizacijos "Transparency International" antikorupcinė vasaros mokykla, kurioje dalyvaus beveik septyniasdešimt jaunimo lyderių iš dvylikos pasaulio šalių.

Mokyklos dalyviams šią savaitę paskaitas skaitys patyrę tarptautiniai ir regioniniai antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai.

Organizatoriai BNS sakė, kad į renginį Vilniuje atvažiuos dalyvių iš Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos. Moldovos, Armėnijos, Gruzijos, Kosovo, JAV, Lenkijos, Latvijos ir Estijos.

"Transparency International" vasaros mokykla siekia skatinti jaunimą domėtis geriausia antikorupcine ir skaidrumo praktika ir suteikti konkrečių praktinių žinių, kaip aktyviai kurti skaidrią ir atskaitingą visuomenę.

"Tik investuodami į jaunimo švietimą, galime tikėtis ilgalaikių permainų. Manau, ši vasaros mokykla yra puiki galimybė paklausti savęs, ką galime daryti geriau", - sakė "Transparency International" Lietuvos skyriaus (TILS) vadovas Sergejus Muravjovas.

Anot "Transparency International" regioninio direktoriaus Miklošo Maršalo, regionui reikia tokios mokyklos, kad jaunimas geriau suprastų korupcijos reiškinį, sužinotų, kaip gali keisti savo aplinką ir patikėtų savo jėgomis, siekdami permainų.

Penkias dienas truksiančio anglų kalba vykstančio paskaitų, diskusijų ir praktinių užduočių ciklo metu dalyviai aptars viešojo ir privataus sektorių korupcijos priežastis bei būdus su ja kovoti, išgirs pranešimus apie svarbiausius regioninę specifiką atspindinčius klausimus: nuo viešųjų pirkimų skaidrumo iki elektroninės demokratijos iniciatyvų.


Šiame straipsnyje: antikorupcijos mokyklakorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių