Vilniuje bursis jaunimas prieš terorą

„Teroras - tai ne vien teroristų išpuoliai ar savižudžių sprogdinimai. Teroras  - tai visos smurto ar prievartos formos, pasireiškiančios mūsų kasdieniame gyvenime“, - teigia Vilniuje vyksiančios akcijos „Jaunimas prieš smurtą“ koordinatorė Jevgenija Avedenij.

„Muštynės ar patyčios mokykloje, apiplėšimai ar smurtas šeimoje, seksualinis išnaudojimas ar žiaurus elgesys su darbuotojais, - visa tai gali būti vadinama teroru yra įsitikinę akcijos „Jaunimas prieš terorą 2008“ organizatoriai.

Kasmetinės tarptautinės akcijos siekis - priversti visuomenę susimąstyti apie bet kokio žiauraus elgesio galimas pasekmes bei suvokti, kad kiekvienas esame atsakingi už harmoniją ir taiką ne tik savo gyvenime, bet ir savo visuomenėje, pasaulyje

Rugsėjo 13 – 21 dienomis Vilniuje vyksiančios ketvirtosios kasmetinės tarptautinės akcijos „Jaunimas prieš terorą“dalyviai iš visos Europos kvies kartu ieškoti būdų paversti mūsų planetą saugesnia vieta.  
 
Tradiciškai, akcijos „būstine“ taps Lenkų kultūros namai. Būtent čia rugsėjo 13-14 dienomis įvyks atviras komandinis intelektualinių žaidimų „Kas? Kur? Kada?“ bei „Breinringas“ čempionatas. Nugalėtojai susirungs su garsiųjų šio žaidimo grandų Aleksandro Druzio, Aleksandro Rubino bei Aleksejo Blinovo komanda.
 
Rugsėjo 15-16 dienas akcija persikels į Vilniaus mokyklas, kur mokiniai dirbdami grupelėse pagal pasaulinį populiarumą iškovojusią „Loesje“ metodiką kurs plakatus su trumpais filosofiniais išsireiškimais. Plakatų tikslas – užklupti netikėčiausiose miesto vietose ir priversti trumpam susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti. Kitas tris dienas plakatai bus iškabinti Vilniaus kavinėse ir baruose, o lankytojai, suradę ir nufotografavę jų daugiausiai, bus apdovanoti organizatorių paruoštais prizais.  
 
Penktadienį, rugsėjo 19-ją, akcija grįš į Lenkų kultūros namus, kur veiks kūrybinės dirbtuvės „Kuriam taiką čia ir dabar“. Visi norintieji galės piešti, dėlioti koliažus, dirbti su tekstile, fotografuoti ar filmuoti video.

Oficialioje „Jaunimas prieš terorą 2008“ atidarymo ceremonijoje svečiams bus pristatyta vaikų kūrybos paroda „Nuspalvinkim pasaulį savaip!“ bei bus surengtas labdaros aukcionas. Vėliau jaunimo atstovai iš dvidešimt penkių Europos šalių dalyvaus apskritojo stalo diskusijose teroro įvairiose gyvenimo sferose, jo santykio su žiniasklaida, pilietiškumu bei jo pasekmių temomis.

Šeštadienis, rugsėjo 20-ji, prasidės interaktyvia diskusija „Teroras ir taika“, kuri vyks pagal „Kas? Kur? Kada?“ intelektualinio žaidimo metodiką. Po pietų dalyviai dalinsis savo mintimis akcijos tema per „Minčių mugę“, o vakare iškeliaus į Utenos pramogų  arenoje vyksiantį legendinės rusų roko grupės „ČAIF“ labdaros koncertą.

Pasak rengėjų, šiais metais „Jaunimas prieš terorą“ žymiai išaugo. Akcija vyks devynias dienas, vietoj trijų dienų pernai, svečiai atvyks jau ne tik iš Baltijos jūros regiono šalių, bet iš visos Europos, o uždarymo koncerte dalyvaus milijonus gerbėjų turinti roko grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių