Vilniuje atsiras paminklas Rusijos dainininkui V.Cojui

Žymaus Rusijos dainininko Viktoro Cojaus gerbėjai Vilniuje ketina pastatyti paminklą savo dievaičiui.

Jei leidimai laiku bus suderinti, skulptūra V.Cojui sostinėje atsiras jau šį rudenį. Jį statyti planuojama Vingio parke, netoli kavinės „Lakštingala“.

Projekto įgyvendinimas kainuos 80 tūkst. litų, kuriuos garsaus muzikanto gerbėjai surinko patys ir gavo iš rėmėjų. Paminklo eskizą sukūrė Vilniaus Dailės akademijos abiturientė Danielė Vyšniauskaitė.

Iš pradžių skulptūrą V.Cojui planuota pastatyti rugpjūčio 14 dieną, kuomet sukanka 20 metų nuo garsaus muzikanto mirties, tačiau projekto iniciatoriams nepavyko su savivaldybe laiku suderinti visų leidimų. Nepaisant to, rugpjūčio 14 dieną V.Cojaus gerbėjai susirinks Vingio parke. Čia bus pristatomas kompaktinis diskas su lietuvių muzikantų atliekamomis V.Cojaus dainomis.

Vieno iš iniciatyvinės grupės V.Cojaus paminklui statyti narys Valentinas Charitonovas „Vilniaus dienai“ teigė, jog Lietuvoje vis dar yra daug V.Cojaus muzikos gerbėjų.

„Tai toli gražu ne tik rusakalbiai gyventojai, tokioje muzikoje nėra skirtumo, kokios esi tautybės. Lietuvoje V.Cojaus dainų klausosi žmonės nuo 15 iki 40 metų amžiaus. Yra karta, kuri užaugo su šio muzikanto dainomis ir propaguotomis idėjomis. V.Cojus žmones traukia ne tik kaip muzikantas, bet ir kaip filosofas. Jis savo kūriniais skleidė laisvės idėjas, kurios labai artimos daugeliui žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus ar tautybės“, - kalbėjo V.Charitonovas.


Šiame straipsnyje: Cojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių