Vilniuje atsiras A.Brazausko gatvė (papildyta)

Sostinės centre, o galbūt ir senamiestyje, viena iš gatvių turėtų būti pavadinta Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu. Tuo jau rūpinasi Vilniaus socdemai.

Siūlys pasibaigus gedului

A.Brazausko vardo įamžinimu užsiims sostinės Socialdemokratų partijos delegatai miesto taryboje. Socdemų frakcijos vadovas bei mero pavaduotojas Romas Adomavičius 1diena.lt teigė, kad pasiūlymą pavadinti vieną iš sostinės gatvių velionio Prezidento vardu ketinama pateikti pasibaigus trijų dienų gedului.

„Žinoma, kad mes to norime. Tai būtų logiška ir visiškai suprantama. Daugelis žmonių skambina ir siūlo, kelia tą klausimą. Manau, kad mes visa tai padarysime. Žinoma, trečiadienį, savivaldybės taryboje, būtų ankstoka tą klausimą nagrinėti. Bet kitame tarybos posėdyje tikrai šitą klausimą kelsime. Ir manau, kad didesnė dalis tarybos siūlymą palaikys“, - kalbėjo R.Adomavičius.

Politikas nesiryžo spėlioti, kuriai sostinės gatvei galėtų būti suteiktas A.Brazausko vardas. Esą apie tai kalbėti dar per anksti.

Formalių taisyklių nepaisys

Įstatymai aiškiai nurodo, kad norint gatvę, skverą ar kitą miesto erdvę pavadinti asmenybės vardu, nuo šio žmogaus mirties turi būti praėję bent keleri metai. Tačiau A.Brazausko gatvės atveju, ši taisyklė nebus taikoma. Juolab, kad ji sostinėje ne sykį buvo „pamiršta“ įamžinant kitas Lietuvai svarbias asmenybes.

Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos pirmininkas, buvęs vicemeras Vidmantas Martikonis 1diena.lt patvirtino, kad pasiūlymas vieną iš gatvių pavadinti A.Brazausko vardu jau netrukus turėtų būti svarstomas. Esą iniciatyvos niekas dar neparodė, tačiau netrukus tokį pasiūlymą turėtų pateikti arba miesto taryba, arba pati V.Martikonio vadovaujama komisija.

„Manau, kad anksčiau ar vėliau taip ir įvyks. Tikrai svarstysime šitą klausimą“, - sakė V.Martikonis.

„Kaip žinia, jau yra A.Brazausko vardo mokykla Kaišiadoryse, Vilniuje aikštė pavadinta Popiežiaus Jono Pauliaus II vardu, gatvelė Jono Meko vardu pavadinta dar jam gyvam esant“, - vardijo V.Martikonis, primindamas, kad įstatymų nustatytų terminų jau kurį laiką nesilaikoma.

Atokesni mikrorajonai netinka

Pasak jo, sprendimas dėl A.Brazausko vardo suteikimo vienai iš sostinės gatvių neturėtų būti priimamas skubotai, tačiau šis klausimas esą bus sprendžiamas neatidėliojant.

Pašnekovas teigė, jog dar anksti kalbėti apie vieną ar kitą gatvę, kuri galėtų būti pavadinta A.Brazausko vardu. Bet V.Martikonis neabejoja, kad būsimoji A.Brazausko gatvė neturėtų būti kuriame nors atokiame sostinės mikrorajone. Esą velionio prezidento vardas turėtų būti įamžintas centrinėje miesto dalyje, o galbūt ir senamiestyje.


Šiame straipsnyje: Brazauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių