Vilniuje atidengta įspūdinga skulptūra

Šiandien Vilniuje buvo atidengta menininko Algio Griškevičiaus sukurta skulptūra „Žiogas – autoportretas“. Įspūdingas, šešių metrų ilgio ir pustrečio metro aukščio kūrinys sostinės Konstitucijos prospekte pastatytas privačia iniciatyva bei lėšomis – skulptūra papuošė čia esantį bendrovės „Krašto projektai“ pastatą.

„Vilniui trūksta įvairesnių skulptūrų, žaismingesnių akcentų – dauguma mieste statomų darbų yra perdėm paminkliniai. Todėl man nepaprastai smagu pasiūlyti kažką nauja, neįprasta, - teigia A. Griškevičius, - Suprantama, tai ir didelis iššūkis – pirmą kartą mano darbas tampa nuolatine miesto erdvės dalimi. Taigi projektas įpareigoja, tenka šiek tiek nervintis, bet nuotaika džiugi“, - tvirtina menininkas.

A. Griškevičiaus skulptūra „Žiogas - autoportretas“ vaizduoja milžinišką vabzdį žmogaus veidu. Pasak autoriaus, tai – jo autoportretas, atspindintis platų kūrėjo meninių pomėgių ratą, savotišką „šokinėjimą“ tarp tapybos, fotografijos ir skulptūros. A. Griškevičius sako, jog gyvas žiogas, trumpam nutūpdamas šalia žmogaus, turi ypatingą gebėjimą atkreipti į save dėmesį, stebinti, ir autorius tikisi, jog panašų efektą sukurs ir ant pastato sienos „nutūpęs“ jo „Žiogas“.

Tam, kad šis sumanymas taptų tikrove, daug talkino Vilniaus rajone veikiančio akmens skulptūrų parkas „Vilnoja“ įkūrėjas verslininkas ir visuomenės veikėjas Vidmantas Martikonis. Jo teigimu, skulptūros atidengimas Vilniaus viduryje – tai puikus pavyzdys, kaip menui neabejingi privatūs asmenys gali prisidėti prie miesto gražinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių