Vilniuje atidaryta pirmoji italų dizaino mugė

Italų verslininko atstovaujami „Italų dizaino namai“ Vilniuje ketvirtadienį atidarė pirmąją dizaino mugę. Jos metu lietuviai bus skatinami iš arčiau pažinti šios šalies kultūrą bei dizaino tradicijas. 

Ketvirtadienį ir penktadienį mugės organizatoriai pristato žinomų italijos dizainerių sukurtų inerjero elementų ekspoziciją, sudarytą iš įvairių anksčiau demonstruotų kolekcijų ir vienetinių egzempliorių.

Anot pirmąją „Italų dizaino mugę“ surengusios bendrovės „Spekas ir Ko“ vadovo Fulvio Cancelli, šiuo renginiu siekiama net ir kasdien naudojamų daiktų pagalba atskleisti, kas itališką dizainą daro išskirtiniu visame pasaulyje.

„Italai turi bene didžiausią įtaką madų tendencijoms ir yra vertinami daugelio interjero specialistų, o formuojant įvaizdį jų sukurtos detalės leidžia išgauti lyderiaujantį dizaino išskirtinumą. Būtent tokias detales ir pateiksime lankytojams“, - sako F. Cancelli.

Pasak jo, „Italų dizaino mugėje“ iš viso pristatoma daugiau nei 300 pavyzdžių iš žinomų italų dizainerių kolekcijų.

„Visą ekspoziciją suskirstėme į atskiras dalis pagal tam tikras grupes, tad lankytojams bus patogiau orientuotis improvizuota muge tapusiame mūsų salone“, - priduria F. Cancelli.

Apsilankiusieji galės apžiūrėti ne tik „Italų dizaino namų“ parinktus dizaino pavyzdžius, bet ir kelis specialiai renginiui atvežtus eksponatus.

„Itališką mugės atmosferą padės kurti vaizdo projekcijos bei muzika, o taip pat ir kitos įdomios  detalės. Trumpam į saloną atkeliavo net trys transporto priemonės – dvi legendinės „Vespos“ ir itin greitas sportinis itališkas motociklas, kurių pasaulyje iš viso pagaminta tik 300 vienetų“, - pasakoja mugės šeimininkas.

Vieną iš mugės eksponatų – bene seniausią Lietuvoje esantį 1965 m. gamybos legendinį „Vespa“ motorolerį, paskolino Lietuvos „Vespa“ klubas.

Dvi dienas vyksiančios „Italų dizaino mugėje“ pristatomus darbus jau kelias savaites galima pamatyti specialioje jai skirtoje svetainėje www.italy4sale.lt. Čia lankytojai ras tokių unikalų itališką stilių reprezentuojančių dizainerių ir dizaino namų kaip "Poltrona Frau", "Flexform", "Snaidero", "Valcucine", "Alessi" ir kitų kūrėjų darbų.


Šiame straipsnyje: italų dizaino mugėdizainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių