Vilniuje atidaryta geriausių pasaulio nuotraukų paroda

Pirmadienį Vilniuje, Lukiškių aikštėje, atidaryta pasaulinio spaudos fotografijos konkurso "World Press Photo" geriausiomis paskelbtų nuotraukų paroda.

Paroda atidaryta konferencijos, skirtos žurnalistų saugumui Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) regione, išvakarėse, pranešė Užsienio reikalų ministerija. Ji taip pat skirta paminėti Lietuvos ir Nyderlandų diplomatinių santykių atkūrimo 20-metį.

Parodą atidarė ESBO pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Joepas Wijnandsas (Jupas Veinandsas) ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

"World Press Photo" yra ne pelno organizacija, skatinanti profesionalių spaudos fotografų veiklą ir kasmet rengianti spaudos fotografijos konkursą. 2010 metų gruodžio mėnesį 5,7 tūkst. fotografų iš 125 šalių pateikė 109 tūkst. nuotraukų, iš kurių tarptautinė vertinimo komisija atrinko 65 nuotraukas ir šių metų gegužės 7 dieną Amsterdame paskelbė 2011 metų "World Press Photo" laureatus.

Konkurso laureate 1969 metais kategorijoje "Sportas" yra tapusi Antano Ališausko nuotrauka, o 1974 metais kategorijoje "Gyvenimas" pirmąją vietą užėmė Irenos Giedraitienės nuotrauka.

"World Press Photo" kasmet yra eksponuojama keturiasdešimtyje pasaulio šalių. Pirmą kartą ši paroda eksponuojama lauke.

Paroda Vilniaus Lukiškių aikštėje veiks iki liepos 3 dienos. Parodos lankymas nemokamas.


Šiame straipsnyje: paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių