Vilniuje atidaroma nuotraukų paroda „Afganistano atkūrimas“

Šiandien 15 val. Vilniaus miesto savivaldybėje Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sekretorius Laimonas Talat-Kelpša ir Kanados ambasadorius Scottas Heatheringtonas atidarys bendrą nuotraukų parodą „Afganistano atkūrimas“.

Eksponuojamose kanadiečių autorių nuotraukose atsispindi Afganistano žmonių gyvenimo istorijos ir likimai, nuolatinė kova už būvį ir dvasios stiprybė. Nuotraukose užfiksuoti Afganistano gyventojų, kurie Tarptautinei bendruomenei padedant kuria geresnę ateitį sau ir savo šeimoms, siekiai.

Lietuviškoje parodos dalyje – kultūrinis Afganistanas: Lietuvos archeologų ekspedicija į Goro provinciją, jų darbas registruojant ir aprašant senus ir naujus archeologinius objektus, bendraujant su Afganistano archeologais.

Tarptautinė valstybių koalicija teikia pagalbą demokratiškai išrinktai vyriausybei, kad prisidėtų prie stabilios, demokratiškos ir savarankiškos visuomenės kūrimo. Lietuva šiuo metu vadovauja Goro provincijos atkūrimo grupei, Kanada – Kandaharo provincijos atkūrimo grupei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių