Vilniuje aptikti nedideli jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniai

Vilniuje aptikti nuo sovietinių laikų užsilikę nedideli jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniai, pranešė Radiacinės saugos centras.

Trečiadienį šis centras gavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) persiųstą Vilniaus gyventojo elektroninį laišką su nuotraukomis, kuriose nufotografuoti jo rasti prietaisai su radioaktyvumo ženklais.

Radiacinės saugos centro specialistai kartu su kitų specialiųjų tarnybų darbuotojais nuvyko į gyventojo nurodytą vietą ir nenaudojamoje palėpėje, virš garažų aptiko 14 įvairių tipų priešgaisrinių dūmų jutiklių su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais, kurių paviršiuje dozės galia nesmarkiai viršijo gamtinį foną.

Anot Radiacinės saugos centro pranešimo, tokie priešgaisriniai dūmų jutikliai sovietiniais laikais naudoti pramonės objektuose, muziejuose, kituose statiniuose.
Specialistai, įvertinę vietoje esamą situaciją, nustatė , kad aptiktuose priešgaisriniuose dūmų jutikliuose įmontuoti jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniai pavojaus žmonių sveikatai ir aplinkai nekelia. Priešgaisrinius dūmų jutiklius, kaip radioaktyviąsias atliekas, išvežė ir sutvarkė Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūros specialistai.


Šiame straipsnyje: radiacijaspinduliavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių